Politie Twente

Persberichten Politie Twente dinsdag 3 juni 2003

Chantal Westerhoff , tel. 053-4555588

Noord-West-Midden en Oost -Twente:

Autokraker aangehouden
03-072743
Almelo, Hoornbladstraat
Maandag 2 juni '03 omstreeks 20.33 uur
Een 29-jarige Almeloër deed melding bij de politie dat er even daarvoor was ingebroken in zijn bedrijfsauto. Aan de hand van een getuigenverklaringen zijn de agenten op zoek gegaan naar de mogelijke dader. Op de Appelstraat in Almelo troffen zij een 35-jarige man uit Almelo aan die voldeed aan het opgegeven signalement. De man werd daarop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau alwaar hij werd opgesloten. De aangehouden man werd door getuigen, na confrontatie, 100 % herkend als de autokraker. De autoradio werd niet aangetroffen.
De politie onderzoekt ook of de 35-jarige verdachte debet is aan een poging tot diefstal uit een auto die geparkeerd stond aan de Clematisstraat.

Diefstal uit restaurant
03-072755 / 03-072642
Almelo, Binnenhof
Maandag 2 juni '03 omstreeks 20.31 uur
Naar aanleiding van getuigenverklaringen werd een 26-jarige Almeloër aangehouden in zijn woning. Hij was even daarvoor in een restaurant aan de Binnenhof gezien. Dit restaurant is op maandag niet geopend. Vermoedelijk had de eigenaar vergeten het restaurant af te sluiten. In het etablissement was geen personeel aanwezig toen de Almeloër de zaak bezocht. Volgens getuigen heeft de man de zaak met een fles drank verlaten. De man verklaarde dat hij geen diefstal heeft gepleegd. De politie stelt een onderzoek in.

Eerder die dag, omstreeks 16.40 uur, is de 26-jarige man aangehouden geweest terzake winkeldiefstal. Hij had uit een supermarkt aan de Binnenhof, etenswaren gestolen twv E 13,19. Hij verklaarde toen dat hij geen geld had. Tegen de man wordt
proces-verbaal opgemaakt.

Man geeft zich over
03-072792
Almelo, Rosa Luxemburgstraat dinsdag 3 juni 2003 omstreeks 00.30 uur
Toen surveillerende agenten over de Rosa Luxemburgstraat reden zagen zij dat een aldaar staande man plotseling zijn handen in de lucht stak. Toen de agenten de man vroegen of hij zich 'over gaf' bevestigde hij dit. Hij bekende zojuist geprobeerd te hebben de bank te beroven. De agenten zagen dat er een ruit van de toegangsdeur van de bank was vernield. Dit was gebeurd met een steen. De man, 27 jaar afkomstig uit Almelo, werd hierop aangehouden en overgebracht naar het bureau. Uit onderzoek bleek inderdaad dat de man poging inbraak had gepleegd. De man verklaarde deze daad gepleegd te hebben om zo van zijn drugsverslaving af te komen. De man werd na verhoor weer in vrijheid gesteld. (Voor hulp t.b.v. zijn verslaving zal hij zich tot de verslavingszorg moeten wenden).

Alcoholcontrole
03-072822
Almelo
Dinsdag 3 juni 2003
Door de politie zijn afgelopen nacht ongeveer 20 automobilisten gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Geen van de automobilisten had teveel gedronken.

Aanrijding met letsel
03-072495
Delden, Europalaan
Maandag 2 juni '03 omstreeks 13.31 uur
Een 72-jarige man uit Hengelo fietste over het fietspad van de Europalaan. Op een gegeven moment wilde hij naar de overzijde van de straat. Nadat hij enkele auto's voorrang had verleend stak hij over. Hij had echter de auto van de 46-jarige man uit Bentelo over het hoofd gezien. Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij de fietser kwam te vallen. Door de val brak hij zijn sleutelbeen en werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd voor behandeling.

Autodief steelt sleutels uit woning 03-072257
Deurningen, Reininksweg
Maandag 2 juni '03
Een 37-jarige inwoner uit Deurningen deed aangifte van inbraak. De man ontdekte 's ochtends dat zijn woning niet meer was afgesloten en dat zijn auto was verdwenen. De dader(s) heeft/hebben zich toegang verschaft in de woning door het forceren van een raam. Men heeft zijn
auto/huissleutels weggenomen. Daarop heeft men zijn auto, die voor zijn woning op straat stond, weggenomen. Het betreft een zwarte personenauto van het merk BMW X5 voorzien van het kenteken 94-JH-GF. De politie Twente roept eventuele getuigen op zich te melden.

Fiets uit afgesloten schuur weggenomen. 03-072283
Hengelo, Castorweg
Maandag 2 juni '03
Een 65-jarige vrouw uit Hengelo deed aangifte van inbraak uit haar schuur. De dader(s) heeft/hebben het slot van de deur geforceerd en zich op die wijze toegang verschaft in de schuur. Men heeft de 1 jaar oude damesfiets van de vrouw weggenomen.

Winkeldief gaat naar bureau Halt 03-072586
Oldenzaal, In den Vijfhoek
Maandag 2 juni '03 omstreeks 15.45 uur
Een 16-jarige meisje uit Beuningen stal bij een drogist haarelastiekjes ter waarde van E 1,25. Het meisje werd aangehouden. Zij verklaarde dat zij spijt had van de diefstal. Zij wordt voor dit feit doorgestuurd naar bureau Halt.

Winkeldief gaat naar bureau Halt 03-072623
Hengelo, Uitslagsweg
Maandag 2 juni '03 omstreeks 16.09 uur
Een 15-jarige jongen uit Hengelo stal bij een supermarkt een pakje sigaretten t.w.v. E 3,20. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. De jongen wordt doorgestuurd naar bureau Halt.

Diefstal uit zeecontainer
03-072261
Oldenzaal, Zutphenstraat
Maandag 2 juni '03
Een 29-jarige medewerker van een bedrijf uit Saasveld deed aangifte van diefstal uit een zeecontainer. De container stond bij een pand aan de Zutphenstraat alwaar men werkzaam is. Het slot van de container is geforceerd. De buit bestond uit o.a. een draadstangknipper en een
dozenboormachine.

Keukenbrand
03-072689
Zenderen, 't Stegehuis
Maandag 2 juni '03 omstreeks 18.02 uur
Samen met de brandweer kreeg de politie Twente een melding van een keukenbrand in een bejaardenwoning aan 't Stegehuis. Bleek dat de (bejaarde) bewoners een pannetje olie aan het verwarmen waren. Dit voor het bakken van bitterballen. Echter de vlam sloeg in de pan. Men heeft nog getracht zelf het vuur te doven doch dit lukte niet. De keuken liep
brand/rookschade op.

Huisvredebreuk
03-072717
Oldenzaal, Steenstraat
Maandag 2 juni '03 omstreeks 19.15 uur
Een 30-jarige man uit Oldenzaal had zich opgesloten in de woning van zijn 37-jarige kennis uit Oldenzaal. Hij weigerde de woning te verlaten. De rechtmatige bewoner kon zijn eigen woning niet meer in omdat de 30-jarige man de deur had vergrendeld middels deurknippen. De man wilde ook voor de gealarmeerde politie de deur niet openen. Agenten hebben daarop de deur geforceerd en zijn de woning binnengegaan. De 30-jarige man is aangehouden en overgebracht naar het bureau. De man is na verhoor weer in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal terzake huisvredebreuk opgemaakt.


---- --