Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 3-06-2003
Persberichten district Maastricht (HP 11.40 uur) Dinsdag 3 juni 2003

Maastricht, rijden onder invloed.

Een 58 jarige automobilist uit Elsloo is dinsdagmorgen 3 juni 2003 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed. De inwoner van Elsloo werd omstreeks 02.45 uur op de Meerssenerweg te Maastricht gecontroleerde nadat hij in een bocht over een trottoir reed. Bij het eerste contact met de bestuurder bleek deze naar het gebruik van alcohol te ruiken, welk alcoholgebruik nogmaals bevestigd werd door een alcoholblaastest. De automobilist werd daarop voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Daar moest hij zijn medewerking verlenen aan een ademanalyse. De uitslag hiervan gaf een promillage aan van 1.8 promille. Tegen de inwoner van Elsloo werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Valkenburg, brand in woning.

Dinsdagmorgen 3 juni 2003 is in een aanbouw van een woning gelegen aan Broekhem te Valkenburg brand ontstaan. De bewoner had in de aanbouw grenzend aan de bijkeuken de elektrische frituurpan aangemaakt maar vergat deze na gebruik weer uit te schakelen. Vermoedelijk door oververhitting raakte deze in brand. De twee verdiepingen tellende aanbouw raakte hierdoor in eveneens in brand. De gewaarschuwde brandweer bluste de brand maar kon niet voorkomen dat de aanbouw geheel als verloren kan worden beschouwd. Een medewerker van stichting Salvage biedt de getroffen bewoners de helpende hand.

Maastricht, winkeldiefstallen.
Een 27 jarige inwoonster van Beek is maandagmiddag 2 juni 2003 door de politie aangehouden nadat zij op heterdaad werd betrapt bij het plegen van een winkeldiefstal.
In een drogisterij gevestigd aan de Spilstraat te Maastricht ontvreemdde de winkeldievegge een tangetje en een wekker met een gezamenlijke waarde van 10 euro. De goederen haalde zij uit de verpakking en liet deze leeg achter. Zonder te betalen wilde zij met de gestolen spullen de winkel verlaten, maar werd aan de uitgang ter verantwoording geroepen. De gewaarschuwde politie nam de winkeldievegge mee naar het politiebureau waar tegen haar proces-verbaal werd opgemaakt. Zij probeerde aan het politiebureau nog onder een proces-verbaal uit te komen door een valse identiteit op te geven. Dat werd door de politieagenten bemerkt waarna ook voor dit feit in het kader van afhandeling snelrecht proces-verbaal werd opgemaakt. Na verhoor kon zij huiswaarts. De gestolen spullen zijn inmiddels teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Maandagmiddag 2 juni 2003 werd een 18 jarige inwoonster van Maastricht door de politie aangehouden nadat zij in een grootwinkelbedrijf aan de Grote Staat te Maastricht werd betrapt bij het plegen van een winkeldiefstal.
Na de diefstal van een aantal sieraden liep de inwoonster van Maastricht van de betreffende afdeling weg en verwijderde de aan de sieraden bevestigde prijskaartjes. Bij de diefstal werd zij echter betrapt door het beveiligingspersoneel. Bij controle bleek de dievegge voor bijna 50 euro aan sieraden en kleding te hebben ontvreemd. De gewaarschuwde politie haalde de winkeldievegge op bij het grootwinkelbedrijf maar nadat zij in de gaten kreeg dat zij mee moest naar het politiebureau verzette zij zich tegen haar aanhouding en sloeg naar de politieagent. Zij kreeg daarop een tik terug en werd vervolgens geboeid overgebracht naar het politiebureau waar tegen haar in het kader van snelrecht proces-verbaal werd opgemaakt. Zij heeft een dagvaarding ontvangen. Na verhoor kon de dievegge huiswaarts. De gestolen spullen worden terugbezorgd aan de rechtmatige eigenaar.