Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 3-06-2003
1e persbericht van dinsdag 3 juni 2003
Berichten uit de regio:

Eindhoven: Mishandeling
Op de Brahmslaan is dinsdag rond middernacht een 38-jarige Eindhovenaar aangehouden. De verdachte zou kort voor zijn aanhouding zijn 46-jarige vriend in zijn woning aan de Brahmslaan hebben mishandeld. De verdachte zou bij de 46-jarige Eindhovenaar op bezoek zijn geweest. Op een gegeven moment hebben ze onenigheid gekregen. Het slachtoffer heeft de verdachte herhaaldelijk verzocht om zijn woning te verlaten maar dit weigerde hij. Hierop is een vechtpartij tussen het tweetal ontstaan waarbij de 46-jarige man met zijn hoofd door de ruit van de voordeur zou zijn geduwd. De man is voor behandeling van verwondingen aan zijn hoofd naar het ziekenhuis gegaan. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Op heterdaad betrapt bij poging inbraak Op de Boschdijk is dinsdag rond 00.30 uur een 29-jarige Eindhovenaar aangehouden. De verdachte werd op heterdaad betrapt toen hij probeerde in te breken bij een winkel aan de Boschdijk. De ruit van de toegangsdeur van het pand werd vernield. De verdachte was nog niet in de winkel geweest. Hij is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Brand in woning
In een woning aan de Groenewoudseweg is dinsdagochtend rond 1.45 uur brand ontstaan. Een getuige zag dat het brandde in de woning en heeft de bewoner gewekt. Vervolgens zijn ook de andere bewoners in het huizenblok gewekt. De brandweer doofde het vuur. De woning brandde volledig uit. Ook een buurwoning liep zware waterschade op. Overige aangrenzende panden liepen schade aan de muren op door de hitte van de brand. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Best: Rookwaren gestolen
Uit een winkel aan de Hoofdstraat is in de nacht van maandag op dinsdag een nog onbekende hoeveelheid rookwaar weggenomen. De dader kwam binnen door een ruit van een voordeur te vernielen.

Deurne: Fietster gewond
Op de kruising Markt Visser is maandagavond rond 22.30 uur een 16-jarig meisje uit Deurne gewond geraakt. Het meisje fietste vanuit de Kerkstraat het eerdergenoemde kruispunt op en verleende geen voorrang aan een 50-jarige automobilist uit Deurne die van rechts aan kwam rijden. Het meisje is met verwondingen aan haar enkel naar het Elkerliekziekenhuis gebracht.

Geldrop: Inbreker overlopen
Een bewoner van een pand aan het Villapark heeft in de nacht van maandag op dinsdag een inbreker overlopen. De bewoner werd wakker van een geluid en is naar beneden gelopen. Daar zag hij een man die een raam probeerde te vernielen. Toen de dader de bewoner zag nam hij de benen.

Geldrop: Snelheidscontrole
Op de Laan der Vier Heemskinderen zijn maandag tussen 19.00 en 21.10 uur 940 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 177 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 84 km/u.

Nuenen: Snelheidscontrole
Op de A270 is maandag tussen 15.40 en 17.00 uur op snelheid gecontroleerd. Van de 1.644 gecontroleerde voertuigen reden 162 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 120 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 170 km/u.

Waalre: Onder invloed
Op de Willibrorduslaan is dinsdagochtend rond 3.20 uur een 37-jarige automobilist uit Veldhoven aangehouden. De man bleek teveel gedronken te hebben. Een ademanalyse gaf een promillage van bijna 0,95 weer. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Waalre: Gewapende overval
Op een bedrijf aan de Willibrorduslaan heeft maandagavond rond 21.00 uur een gewapende overval plaatsgevonden. Een 44-jarige medewerkster werd bedreigd met een op een vuurwapen lijkend voorwerp door een onbekende man met een bivakmuts op. De dader eiste geld. De medewerkster heeft hem een paar honderd Euro gegeven, waarop hij met de buit is weggerend richting de Bus. De dader is ongeveer 20 jaar en droeg een wijde grof gebreide grijze trui en een lichtgrijze broek. Hij heeft een blanke huidskleur. Getuigen die iets meer kunnen vertellen over de dader van de overval kunnen contact opnemen met politie van de afdeling Waalre via 0900-8844.

Wintelre: Inbraak in horecagelegenheid
In een horecagelegenheid aan de Willibrordusstraat is in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken. Een voordeur werd opengebroken om binnen te komen. Binnen werden twee gokkasten opengebroken en twee spaarkassen werden weggenomen. De buit bestaat uit ongeveer 1000 Euro.