Provincie Friesland


---

PERSBERICHT

Nummer: 115
Datum: 3 juni 2003

Nu op internet:
Kaart met boot-trailerhellingen in Fryslân

Goed nieuws voor sportvisboot-eigenaars en andere watersporters: De provincie Fryslân, Projectbureau Friese Meren, heeft samen met de Federatie Friesland van Sportvissersverenigingen vanaf 2 juni 2003 op internet een digitale kaart beschikbaar met daarop de lokaties van de 125 trailerhellingen in Fryslân. Er zit nog steeds groei in de kleine recreatievaart en het aantal sportvisboten in Fryslân en dus komen er steeds meer vragen naar de lokaties van trailerhellingen. Dankzij de nu gemaakte digitale kaart wordt het voor de watersporter met een 'trailerbare' boot aantrekkelijker om eens in een andere omgeving een dagje te gaan varen of vissen.

De Federatie van Sportvissersverenigingen heeft de lokatiegegevens van de trailerhellingen verzameld, de provincie Fryslân verwerkte die tot een digitale kaart. Hierbij is onderscheid gemaakt tussen vrij toegankelijke hellingen (gratis gebruik en geen beperkingen wat openstelling betreft) en de 87 hellingen van particulieren en verenigingen. Voor gebruik van de trailerhellingen van deze laatste categorie moet betaald worden en ze zijn alleen op bepaalde tijden te gebruiken, vaak na half negen 's ochtends.

De kaart is te vinden op website www.fryslan.nl/trailerhellingen van de provincie Fryslân en op de provinciale subsite van het Projectbureau Friese Meren (www.friesemeren.nl) . De digitale kaart staat verder op www.visseninfriesland.nl, de website van de Federatie Friesland van Sportvissersverenigingen.

Veranderingen en/of aanvullingen -graag voorzien van volledig adres en (topografisch) kaartje- kunnen worden doorgegeven aan: Provincie Fryslân, Projectbureau Friese Meren, postbus 20120, 8900 HM Leeuwarden of via de emailadressen van de genoemde websites.

Voor informatie over dit persbericht kunt u bellen met Communicatie en Externe Betrekkingen van de provincie Fryslân, tel. nr. 058 - 292 5735.


---- --