Gemeente Rotterdam

Keywords: Rotterdam, college, burgemeester, wethouder, wethouders, collegeraad, dualisering, coolsingel, Feyenoord, havens, Sparta

burgemeester en wethouders van 3 tot en met 7 juni 2003 Wethouders Bolsius en De Faria geven startsein actie Resultaat op Straat in Hillesluis

Wethouders Rabella de Faria (Veiligheid) en Lucas Bolsius (Wijken en Buitenruimte) geven op dinsdag 3 juni om 9.00 uur op de Beijerlandselaan hoek Strijensestraat het startsein voor de actie 'Resultaat op Straat' in de wijk Hillesluis. De wethouders overhandigen ter gelegenheid hiervan nieuwe handcomputers aan de milieucontroleurs van de dienst Stadstoezicht. Resultaat op Straat is een gezamenlijke actie van Stadstoezicht, Gemeentewerken en Roteb en bestaat uit extra onderhouds- en schoonmaakwerkzaamheden, uit toezicht op straat en controle op naleving van de regels voor het aanbieden van huisvuil. Met deze extra inzet wil de gemeente de wijk in korte tijd merkbaar schoner, heler en aangenamer maken om in te wonen.

Wethouder Hulman presenteert plannen Centraal Station aan Rotterdamse ondernemers

Wethouder Stefan Hulman (o.m Vervoer) houdt op woensdag 4 juni om 8.30 uur in de Le Jardinzaal van het Hiltonhotel aan de Kruiskade een korte presentatie voor Rotterdamse ondernemers over de plannen voor het nieuwe Centraal Station Rotterdam. Burgemeester mr. Ivo Opstelten is zoals altijd gastheer tijdens dit vierde ondernemersontbijt.

Wethouder Bolsius introduceert sorteeranalyse Roteb

Wethouder Lucas Bolsius (Wijken en Buitenruimte) introduceert op woensdag 4 juni om 12.30 uur op het terrein van de Roteb aan het Kleinpolderplein, de sorteeranalyse van vuilniszakken. Bij de sorteeranalyse wordt de inhoud van vuilniszakken op een sorteertafel uitgespreid om vervolgens te registreren wat er zich in de zakken bevindt. Aan de hand van een betrouwbare steekproef kan worden bepaald wat voor afval mensen via het restafval weggooien. Door deze analyse hoopt de Roteb een goed inzicht te krijgen in de samenstelling van het Rotterdamse restafval, om zo effectiever te zoeken naar betere mogelijkheden om het afval gescheiden in te zamelen. De Roteb gaat in dertien Rotterdamse wijken een steekproef van het afval inzamelen en sorteren. Daarnaast wordt in dezelfde wijken een bewonersonderzoek gehouden naar gescheiden inzameling.

Wethouder Bolsius bij Nationale Straatspeeldag 2003

Wethouder Lucas Bolsius (o.m. Buitenruimte) opent op woensdag 4 juni om 13.45 op het Eudokiaplein in de deelgemeente Noord de Nationale Straatspeeldag. De wethouder zal ter gelegenheid van de opening tevens een speciale tegel (een rode smile) leggen op de hoek van het Eudokiaplein. De tegel is de laatste van een route die uitgezet is voor de kinderen van de Imeldaschool. Groene smiles duiden op een veilige route, rode smiles waarschuwen voor een onveilige route. Tijdens de Nationale Straatspeeldag kunnen kinderen deelnemen aan verschillende spelletjes en andere activiteiten, terwijl ouders, verkeersdeskundigen en bewoners met elkaar in discussie kunnen over de verkeersveiligheid rond de Bergweg.

Wethouder Hulman opent Vlinderbuurtfeest

Wethouder Stefan Hulman (o.m. Kunstzaken) geeft op woensdag 4 juni om 15.00 uur het startsein voor het slotfeest van stART up op het speelterrein Vlinderbuurt (hoek Oostzeedijk Beneden/Libellestraat). Hij doet dit door het onthullen van een metersgroot kinderkunstwerk. De Vlinderbuurt in Kralingen stond een jaar lang in het teken van het project stArt up! Dit project is bedoeld om de Vlinderbuurt na een lange periode van bouwoverlast -als gevolg van de ingrijpende grondsanering- weer leefbaar te maken. Op initiatief van de stichting BLIKsum werd in juni 2002 het startsein gegeven voor diverse activiteiten: kunstwerken op de bouwsteigers, workshops voor schoolkinderen, en theater met buurtbewoners. Op het slotfeest op 4 juni geeft de heer C.O.A. Schimmelpenninck -Van der Oije bovendien het startschot voor de kunstroute Kralingen.

Wethouder De Faria bezoekt deelgemeente Hoogvliet

Woensdag 4 juni brengt wethouder De Faria (o.m. Veiligheid) een bezoek aan verschillende projecten in deelgemeente Hoogvliet. Zij wordt om 15.00 uur op het deelgemeentekantoor aan de Middenbaan Noord 47 ontvangen door deelraadsvoorzitter Van Pelt. Na een toelichting op het wijkveiligheidsactieprogramma gaat de wethouder via een aantal herstructureringsgebieden op bezoek bij clubhuis De Zevensprong. Hier gaat zij in gesprek met medewerkers van het servicepunt Sport. Daarna volgt een bezoek aan Woongroep De Saraburcht. Het programma eindigt met een bezoek aan een jongerencentrum aan de Rietbroek. Tijdens dit onderdeel gaat het over de activiteiten van de Jongerenraad en de aanpak van de overlast in de Lampreibuurt. Het werkbezoek eindigt om 17.00 uur.

Wethouder Pastors verricht starthandeling bouwproject Putselaan

Wethouder Marco Pastors (Fysieke Infrastructuur) verricht op woensdag 4 juni om 17.00 uur op de bouwlocatie Putselaan, hoek Groene Hilledijk, de starthandeling voor het bouwproject Putselaan, fase III. Hij doet dit samen met Joke Steenbergen, lid van het Dagelijks Bestuur van de deelgemeente Feijenoord. Het bouwproject wordt ontwikkeld door Vestia Rotterdam Feijenoord en omvat 32 luxe huurappartementen, zeven koopappartementen en tien werkunits voor winkels of kantoren met een inloopfunctie. Vestia Rotterdam Feijenoord gaat hiermee, aan de rand van de Afrikaanderwijk, woningen verhuren in het duurdere segment.

Burgemeester Opstelten stuurt jonge ambtenaren de stad in

Burgemeester mr. Ivo Opstelten geeft op woensdag 4 juni om 13.15 in de Burgerzaal van het stadhuis het startsein voor de actie van circa 150 jonge Rotterdamse ambtenaren, die deze middag het centrum intrekken om mee te doen met het werk van de gemeente op het gebied van schoon, heel, veilig, economie en jeugd. Om 19.00 uur neemt de burgemeester in Off-Corso aan de Kruiskade de adviezen en waarnemingen die de groep die dag opgedaan heeft in ontvangst. De beleidsambtenaren, allen jonger dan 35 jaar en werkzaam bij de verschillende gemeentelijke diensten, hebben de uitdaging van de burgemeester aangenomen om de Rotterdamse Aanpak niet langer aan den schrijve, maar aan den lijve te ondervinden. Hun ervaringen en bevindingen worden onder de aandacht gebracht van het gemeentebestuur. Kenmerken van de Rotterdamse Aanpak zijn: scherpe keuzes, uitvoering eerst, afrekenen op resultaat, afspraak is afspraak en voor en met Rotterdammers.

Wethouder Pastors verricht officiële handeling hoogste punt appartementencomplexen Katendrecht

Wethouder Marco Pastors (Fysieke Infrastructuur) verricht op vrijdag 6 juni om 15.15 uur aan boord van het schip James Cook de officiële handeling bij het bereiken van het hoogste punt van de appartementencomplexen Neptunus en Poseidon op de kop van de Kaap in Katendrecht. Hij doet dat samen met portefeuillehouder Dagmar Oudshoorn van de deelgemeente Feijenoord. De ontwikkeling van de locatie op Katendrecht werd destijds gegund aan de winnaar van een prijsvraag en dat werd Bouwfonds Ontwikkeling B.V. Bouwfonds Ontwikkeling wil het bereiken van het hoogste punt van de appartementengebouwen vieren met de nieuwe bewoners, vertegenwoordigers van gemeente en deelgemeente, de aannemer en andere betrokken partijen, zoals de Rotterdammers die al langer op Katendrecht wonen. Het gezelschap scheept om 14.30 uur in aan boord van de James Cook, die aangemeerd ligt op de zuidelijke punt van de Katendrechtse Haven. Het schip maakt een klein rondje Katendrecht. Tegen het einde van de tocht wordt het startsein voor het spektakel hoogste punt gegeven. Dit kan vanaf de boot worden gevolgd.

Burgemeester Opstelten en wethouder Hulman naar St. Petersburg

Burgemeester mr. Ivo Opstelten en wethouder Stefan Hulman (o.m. Kunstzaken) vertrekken op vrijdag 6 juni om 14.00 uur naar St. Petersburg voor een vierdaagse reis. De burgemeester en wethouder worden tijdens de reis o.a. vergezeld door de directeur Pieter Struijs van het Gemeentelijk Havenbedrijf Rotterdam. De Rotterdamse delegatie zal in St. Petersburg twee concerten bijwonen van het Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Maestro Valery Gergiev. Voorafgaand aan het concert op 7 juni is er een receptie voor een groot aantal voor Rotterdam belangrijke zakelijke relaties uit St. Petersburg. Ook brengen de Rotterdammers een bezoek aan de haven. Het concert van het RphO is een geschenk van Rotterdam aan het stadsbestuur van St. Petersburg, ter ere van de 300e verjaardag van de stad. St. Petersburg is een belangrijke zusterstad van Rotterdam. Er zijn samenwerkingsprogramma's op de gebieden gezondheid, haven en economie, milieu, onderwijs en cultuur.

En verder.

* opent burgemeester mr. Ivo Opstelten op dinsdag 3 juni, om 16.30 uur, het nieuwe hoofdkantoor van Aon Holdings bv en Aon Groep Nederland bv aan de Admiraliteitskade 62 in Rotterdam.
* opent burgemeester mr. Ivo Opstelten op donderdag 5 juni, om 18.45 uur, het nieuwe kantoor van OVG Projectontwikkeling BV aan de Parklaan 1 in het Scheepvaartkwartier in Rotterdam.