AutoRai

3-6-2003

Zafira Design Edition: dynamische diesel met sportieve uitstraling

Met de Zafira Design Edition combineert Opel een dynamische diesel met sportieve elementen, zonder daarbij overigens concessies te doen aan het flexibele interieur, dat plaats biedt aan zeven personen. De krachtige 2.2 DTi ECOTEC dieselmotor levert 92 kW/125 pk en heeft een maximum koppel van 280 Nm bij 1500 toeren per minuut.

De Zafira Design Edition beschikt verder over een sportief uiterlijk met onder meer in carrosseriekleur gespoten bumpers, side skirts, stootstrips en 225/45 R17 banden op 17 inch lichtmetalen wielen. Met het verlaagde Dynamic Safety Onderstel (DSA) is de Zafira Design Edition zeer goed handelbaar en bovendien goed voor een flinke dosis rijplezier.

Daarnaast is de speciale Design Edition natuurlijk net als iedere andere Zafira uitgerust met een zeer flexibel interieur. De Opel Zafira is nog steeds de enige in zijn klasse die standaard is uitgerust met zeven zitplaatsen. Dankzij het gepatenteerde, geoptimaliseerde Flex7 stoelsysteem, kan de zevenzitter in luttele seconden worden getransformeerd tot een tweezitter, zonder hierbij de stoelen te verwijderen. Als tweezitter bedraagt het laadvolume van de Zafira maar liefst 1700 liter. Een indrukwekkende hoeveelheid.

Naast de hoge veelzijdigheid in het interieur van de Zafira Design Edition zijn ook de sportieve elementen in het interieur opvallend. Zo is de Design Edition voorzien van een drie-spaaks, met leder bekleed stuurwiel, een instrumentenpaneel met witte wijzerplaten en chromen ringen, een aluminium pookknop en een middenconsole afgewerkt met mat chroom. De standaarduitrusting omvat onder meer airconditioning, elektrische ramen vóór en achter, sportstoelen vóór, cruise-control, mistlampen vóór en tractie controle.

De prijs van de Zafira Design Edition is vastgesteld op 33.995,=. De auto is per direct leverbaar.