Gemeente Noordwijk

tulp2.gif (3028 bytes)


---


* Persberichten

* Wekelijkse Informatiepagina

PERSBERICHT

GEMEENTEBESTUUR NOORDWIJK VERHEUGD OVER GROEN ALS WAARNEMEND BURGEMEESTER

dhr. H.H.M. Groen

Vandaag heeft de Commissaris der Koningin van de provincie Zuid-Holland bekend gemaakt, dat de heer H.H.M. (Harry) Groen is benoemd tot waarnemend burgemeester van Noordwijk. Het gemeentebestuur beschouwt de heer Groen als een bestuurlijk zwaargewicht en is verheugd over deze benoeming.

De heer Groen heeft vooraanstaande posities bekleed in het bedrijfsleven en was een invloedrijk wethouder in Amsterdam en waarnemend burgemeester van de gemeenten Landsmeer en Brielle. Hij heeft zich in het verleden niet alleen een bekwaam, maar ook moedig bestuurder getoond door in Leiden met open vizier in een referendum om het burgemeesterschap te strijden.
Zijn aanwezigheid in Noordwijk als waarnemend burgemeester geeft de gemeente gelegenheid in alle rust en zorgvuldigheid de procedure te volgen die moet leiden tot definitieve opvolging van voormalig burgemeester Van der Sluijs.

Een delegatie uit de Noordwijkse gemeenteraad en uit het college van burgemeester en wethouders heeft uitvoerig met de heer Groen gesproken over diens kandidatuur als waarnemer in Noordwijk. In Amsterdam is hij destijds op eigen initiatief uit het gemeentebestuur gestapt om zich te kunnen verweren tegen beschuldigingen van onnauwkeurig declaratiegedrag.
De toen ontstane beeldvorming, recent nog naar voren gekomen tijdens de benoemingsprocedure voor Leiden, is in het gesprek nadrukkelijk belicht. Daarbij was de mening unaniem, dat deze kwestie volkomen is weerlegd en een succesvol functioneren in Noordwijk dan ook geenszins in de weg zal kunnen staan.

Noordwijk, 3 juni 2003
AJZ/Communicatie, tel. 3660451/206

Voor inlichtingen en opmerkingen: mail de gemeente Noordwijk : gemeente@noordwijk.nl

laatste aanpassing: 03-06-2003 webmaster@noordwijk.nl