KNWV

3/6/2003
ALGEMEEN - SAMENWERKING SPORTBONDEN WORDT GEïNTENSIVEERD

De sportbonden Watersportverbond, KNKV, KNHB, NHV en NBB nu nog gehuisvest in het Sportbondengebouw te Bunnik gaan op 1 juli a.s. verhuizen. De nieuwe accommodatie is gelegen aan de Daltonlaan 400 in Rijnsweerd te Utrecht.

Al vanaf 1989 zijn deze sportbonden gehuisvest in het
Sportbondengebouw te Bunnik. Het gezamenlijke gebruik van diverse logistieke voorzieningen zoals de receptie, telefooncentrale, de repro etc. heeft vanaf het begin aanzienlijke efficiencyvoordelen
opgeleverd. Medio 2002 hebben de sportbonden ook gezamenlijk een P&O-medewerker aangesteld.

Gaandeweg ontstond er behoefte meer functies te clusteren en zodoende de samenwerking te intensiveren. De huidige, vooral op de logistieke processen, gerichte samenwerking zal een verdieping krijgen. Voor dit eindmodel wordt momenteel een nieuw werkconcept opgesteld. Het huidige kantoorgebouw biedt onvoldoende mogelijkheden om dit nieuwe
werkconcept fysiek te faciliteren.

Een aantal maanden geleden toonde de Koninklijke BAM Groep interesse voor aankoop van het huidige kantoorpand van de sportbonden. Na zakelijke en inhoudelijke afweging hebben de sportbonden zich bereid verklaard het pand aan de BAM te verkopen en gezamenlijk elders een kantoorpand te huren. Hiertoe hebben de besturen en directies van de sportbonden een intentieverklaring ondertekend.

Het nieuwe kantoorpand is bedoeld als tijdelijke huisvesting voor de Bunnikse sportbonden, vooralsnog tot en met december 2005. Het is de verwachting dat vanaf juli a.s. of kort daarna ook een aantal andere sportorganisaties naar dit tijdelijke pand verhuizen.
Voor afloop van deze termijn zal een geschikte definitieve
kantoor-accommodatie worden gerealiseerd, waarbij het streven is daarvoor meerdere sportbonden te interesseren.

Postbus 87 · 3980 CB Bunnik · Tel.: 030-6566550 ·
info@watersportverbond.nl