NV NOM, Investerings- ontwikkelingsmaatschappij voor Noord- Nederland

Vestiging op Groningen Airport Eelde

Cirrus Design Europa BV wordt opgericht
Vestiging op Groningen Airport Eelde

Groningen/Drenthe zaterdag 31 mei 2003

Cirrus Design Corp. te Duluth Minnesota USA is de producent van de Cirrus SR 20 en 22, de meest geavanceerde en succesvolle vierpersoons toestellen op de markt van kleine vliegtuigen.
In drie jaar tijd is Cirrus opgeklommen tot de tweede plaats op de wereldranglijst van vliegtuigproducenten in dit marktsegment. Binnenkort verwacht Cirrus de mijlpaal van de eerste duizend verkochte toestellen te bereiken.

Ter gelegenheid van de aflevering van het 100e in Europa verkochte vliegtuig, heeft de CEO van Cirrus Design, Alan Klapmeier de oprichting van Cirrus Design Europa aangekondigd. Dit centrum zal op een nieuw te bouwen locatie op Groningen Airport Eelde worden gevestigd. Het centrum wordt het uitlevercentrum voor Europa, Oost Europa en Afrika van Cirrus. Vanuit Eelde worden alle toestellen voor deze regio's afgeleverd. Voorts wordt het netwerk van de dealer -en servicecentra van hier uit opgezet en beheerd. Ook wordt hier het trainingscentrum voor technici en monteurs gevestigd, alsmede het uitlevercentrum van onderdelen.

In samenwerking met de Investerings- en Ontwikkelingsmaatschij voor Noord-Nederland (NV NOM) die de contacten met dit Amerikaanse bedrijf heeft gelegd, worden de plannen op dit moment uitgewerkt. Naar verwachting zal het centrum nog dit jaar werk bieden aan tien tot twaalf mensen en in de komende jaren kunnen uitgroeien. Gesprekken zijn gaande om in de toekomst mogelijk ook een assemblage-lijn voor Europese toestellen in Nederland te vestigen.

De officiële aankondiging van Cirrus Design Europa zal plaatsvinden op zaterdag 31 mei bij de feestelijke aankomst van het 100e toestel uit de VS op Eelde. Daar zal ca. 19.30 uur ook een persconferentie plaatsvinden waar Cirrus Design en de NV NOM aanwezig zullen zijn voor het beantwoorden van vragen.