Openbaar Ministerie

Assen, 3 juni 2003

Geen verdachte eerste DNA-onderzoek mevrouw Van Offeren

In het onderzoek naar de moord op de 79-jarige mevrouw Van Offeren uit Emmen heeft het DNA-onderzoek tot dusver geen verdachte opgeleverd. Dit DNA-onderzoek betrof een eerste geselecteerde groep van negentig mannen die al uit eerder onderzoek (regulier buurtonderzoek, passantenonderzoek en Opsporing Verzocht) naar voren kwam. De mannen krijgen vandaag een brief waarin hen wordt meegedeeld dat ze worden uitgesloten als verdachte in deze zaak.

Tweede groep DNA-onderzoek
Inmiddels is begonnen met DNA-onderzoek onder een tweede groep mannen. Deze groep bestaat uit 120 mannen en is geselecteerd uit het zogenaamde Stofkamonderzoek, het zeer grote buurtonderzoek in de wijk Emmerschans. Doel is deze mannen als verdachten uit te sluiten en om daarnaast de verdachte te achterhalen. De mannen zijn in het Stofkamonderzoek gevraagd om op vrijwillige basis mee te werken aan een DNA-onderzoek. Ze zijn geen verdachte. Het onderzoek gebeurt door middel van de wangslijmmethode. Het College van procureurs-generaal heeft toestemming gegeven voor DNA-onderzoek van deze tweede groep.

Stofkamonderzoek
Het stofkamonderzoek is inmiddels afgerond. Bewoners van de wijk Emmerschans hebben zeer goed meegewerkt aan dit onderzoek. Het recherchebijstandsteam (RBT) is de komende tijd nog bezig met de analyse van de informatie.