Drempels weg


Campagne Flevoland afgesloten

03-06-2003
Een beetje gemengde gevoelens hadden ze wel, de regionale ambassadeurs van Flevoland. Aan de ene kant waren ze tevreden over het bereikte resultaat.
Aan de andere kant hadden ze het idee dat er meer bereikt had kunnen worden als de campagne langer actief geweest zou zijn.

In een relatieve kleine provincie als Flevoland tekenden 2 juni negen organisaties een intentieverklaring, besloten de regionale overheden vaker overleg te plegen over toegankelijkheid van websites en was de belangstelling van de pers groot.
Al met al een zeer geslaagde campagne dus. Toch waren de ambassadeurs niet helemaal tevreden, zo bleek bij de slotbijeenkomst van 2 juni in Lelystad. ,,Vooral bij bedrijven had ik graag nog wat meer verteld over de Drempels Weg-campagne en de beperkingen die ik op internet tegenkom, vertelde Mary Hanekamp. Een mening die door Wendy van der Meer werd beaamd.

Ganzeveer
Tijdens de startbijeenkomst van 12 mei had Lelystad zich al bereid getoond haar site aan te passen. Op de slotbijeenkomst volgden de gemeenten Almere, Dronten, Urk en Zeewolde en de provincie Flevoland dit voorbeeld. Net als de Hulpverleningsdienst Flevoland, Zorggroep Almere en Aviodrome.
Burgemeester Leeuwe keek met tevredenheid terug op de Drempels Weg-campagne. ,,De tijd van de ganzeveer ligt ver achter ons, aldus de burgemeester, ,,inspelen op de ICT-beweging is van groot belang.

Samenwerking
Dat belang werd ook ingezien door de vertegenwoordigers van organisaties uit Flevoland die ter plekke een intentieverklaring tekenden. Daarbij veel op dat veel sprekers internet steeds belangrijker zien worden als communicatiemedium en informatiebron voor álle burgers. En dat er daarom constant aan de toegankelijkheid gewerkt moet blijven worden. Bijzonder daarbij is dat de overheden in Flevoland besloten hebben intensiever samen te gaan werken bij het toegankelijk maken en houden van websites.

Laatste woord
Na het tekenen van de intentieverklaringen, besloot burgemeester Leeuwe de bijeenkomst. Hij gaf aan dat hij hoopte dat de ambassadeurs de intentieverklaarders achter de broek aan zouden blijven zitten. De ambassadeurs lieten weten dat zeker te zullen doen. Over toegankelijke websites is in Flevoland het laatste woord dan ook nog niet gesproken.