Korps: Friesland, plaats: Fryslân 3-06-2003
Politieberichten van dinsdag 3 juni (07.00 -13.00)

Balk: inbraak boot
In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een boot die lag afgemeerd bij een jachthaven aan de Jachthavendyk. Men kwam binnen door een raampje te forceren. Gestolen werden een GPS, een kompas en een verrekijker. Aangifte is gedaan door een 41-jarige inwoner van Balk.

Oosterwolde: zware mishandeling, getuigenoproep Maandag omstreeks 20.00 uur reed een 53-jarige automobilist uit Oosterwolde over de Snellingerdijk. Bij de daar staande hekjes stond er plotseling een scooter tussen hem en het trottoir in. De automobilist had de scooterrijder niet eerder gezien. De 53-jarige wilde de scooterrijder ruimte geven door naar links te gaan, maar de scooterrijder ging hierop ook naar links. Op een gegeven moment rijdt de scooterrijder voor de auto uit, waarna hij remt. De scooterrijder stapt af, de automobilist stapt uit. De scooterrijder is woedend en slaat de 53-jarige tegen het hoofd. Door de klap ontstaat een scheur boven de linkerwenkbrauw. Vervolgens kreeg de auto nog een schop van de verdachte. Daarna verdween de verdachte in de richting van de kruising met Venekoterweg. Het signalement luidt: zwarte helm, circa 30 40 jaar, dik gezicht. Graag komt de politie in contact met een getuige, die het slachtoffer aanbood om het verzekeringsplaatsje van de scooter te noteren. Deze getuige reed in een blauwe auto. Ook andere getuigen zijn welkom. Tips kunt u melden op het algemene nummer van de politie Fryslân, telefoon 0900 8844.

Stavoren: getuigenoproep na aanbrengen graffiti Tussen vrijdag 30 mei 09.00 uur en maandag 2 juni om 07.15 uur zijn teksten en symbolen aangebracht aan containers en gebouwen van Hubert Stavoren aan de Kooijweg 20. Bijna de gehele achterzijde van het gebouw is beklad met uiteenlopende teksten in de kleuren goud, groen, geel en wit. De schade wordt geraamd op 20.000 euro. Aangifte is gedaan door een 38-jarige inwoner van Koudum. Graag komt de politie Fryslân via het algemene nummer, 0900 8844, in contact met eventuele getuigen.

Bureau Comunicatie, telefoon 058 - 880 8272