Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Voor de wereldwijde markt

iSync 1.1 van Apple breidt ondersteuning mobiele telefoons uit

Bunnik, 3 juni 2003 â¤" Apple kondigt vandaag versie 1.1 van iSync aan. Met dit synchronisatieprogramma synchroniseer je het adresboek en de agenda's op je Mac automatisch met die op je mobiele telefoon, Palm OS-organizer en iPod. iSync ondersteunt nu meer dan twintig telefoons van Nokia, Motorola, Sony Ericsson en Siemens. Bovendien kunnen .Mac-abonnees hun Safari-bookmarks nu synchroniseren tussen twee Macs. iSync 1.1 ondersteunt niet alleen meer Bluetooth-telefoons dan elk ander synchronisatieprogramma, maar maakt nu ook synchronisatie via USB mogelijk voor een aantal Motorola-telefoons.

"Mobiele telefoons zijn niet meer weg te denken uit het leven van miljoenen mensen. En dankzij iSync 1.1 kunnen we ons adressenboekje en onze agenda voortaan moeiteloos meenemen, waar we ook heengaan. Gewoon op onze mobiele telefoon", zegt Sina Tamaddon, Senior Vice President Applications van Apple. "Met iSync 1.1 komt de unieke synchronisatietechnologie van Apple nu binnen het bereik van meer dan 90 procent van de draadloze markt in de Verenigde Staten."

"De ondersteuning van iSync 1.1 voor smart phones die zijn gebaseerd op het Serie 60-platform, zoals de Nokia 3650 en de Nokia 7650, laat zien dat de mobiele telefoon en de personal computer tegenwoordig naadloos kunnen samenwerken. Het Serie 60-platform is gebaseerd op open standaarden en open technologieën. Daardoor kunnen toonaangevende IT-bedrijven zoals Apple heel gemakkelijk geavanceerde software voor het platform ontwikkelen en aanbieden aan de gebruikers van Serie 60-apparatuur. Een goed voorbeeld daarvan is Personal Information Management (PIM)", zegt Mika Saravirta, directeur van Nokia Mobile Software.


.Mac-abonnees kunnen nu ook hun Safari-bladwijzers synchroniseren, zodat ze hun favoriete websites op elke Mac kunnen benaderen en opnieuw kunnen organiseren. En omdat ze hun Mac OS X-adresboek, Mac.com-mail en de afspraken en takenlijsten in hun iCal-agenda's kunnen synchroniseren, hebben ze hun belangrijkste informatie altijd bij de hand. Je kunt iSync 1.1 nu gratis downloaden van de Apple website. iSync 1.1 vereist Mac OS X versie 10.2.5 en iCal 1.0.2. Een lijst met voor iSync geschikte apparaten is beschikbaar op www.apple.com/nl/isync.
© 2003 Apple Computer, Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, iPod, Safari en iCal zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.


---

Apple Computer, Inc. gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Apple staat nu opnieuw achter zijn oorspronkelijke missie: de beste producten leveren op het gebied van personal computers aan studenten, docenten, ontwerpers, grafici en consumenten over de hele wereld, door middel van innovatieve software, hardware en internetproducten.

Websites van Apple:
Voor informatie over Apple: http://www.apple.com Voor informatie over Apple Nederland: http://www.apple.com/nl Voor persberichten van Apple en fotomateriaal van de producten: http://www.apple.com/nl/pr

Patrice Hijsterborg
MarCom & PR Manager
Apple, Kosterijland 42, 3981 AJ Bunnik

Tel: +31 (0) 30 659 39 40
Fax: +31 (0) 30 659 38 50
Email: hijsterborg.p@euro.apple.com