Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Noordwest-Veluwe

Nadere informatie: Politievoorlichter Bert Top


Datum: 3 juni 2003

P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


3 juni 2003


Politie Ermelo waarschuwt voor vasch en Moolhuizen

Op 24 april vond in restaurant Coelenhage in Wezep de officiële installatie plaats van de nieuwe teamchef van Nunspeet; Jan Bijsterbosch en de nieuwe teamchef van Epe; Danny Moolhuizen. Tijdens deze installatie kregen zij de beroemde "polse E 20
De politie in Ermelo waarschuwt voor valse bankbiljetten van twintig euro. In een week tijd kwamen bij de politie drie meldingen binnen van het aanbieden van een dergelijk vals bankbiljet. In één geval werd het valse bankbiljet door de winkelbediende ontdekt en geweigerd. In de beide andere gevallen werd het voor echt en onvervalst aangenomen en wisselgeld terugbetaald. De aangeboden valse bankbiljetten zijn te herkennen aan het ontbrekende watermerk. Verder bestond de zilveren strook uit een nagemaakte strook van aluminiumfolie die met een plakbandje was vastgemaakt. De politie stelt een onderzoek in.


Elburg/Nunspeet, politiecontrole op watertoerisme

Bij een controle op het Veluwemeer, heeft de politie op de NW Veluwe afgelopen weekeinde vier waterskiërs bekeurd. Ze bevonden zich in een gebied waar het snelle waterskiën niet mag. Ook één jetskiër werd bekeurd omdat hij te hard skiede buiten het snelle gebied
In de vaargeul mag men 20 km. per uur varen, in de andere gebieden slechts 9 km. per uur. In een speciaal afgezet gebied parallel aan de vaargeul mag men met onbeperkte snelheid varen.
Verder werd één bestuurder van een snelle motorboot werd bekeurd omdat hij de dodemansknop niet had ingesteld en een andere bestuurder van zo'n snelle boot zat tijdens het varen niet op de zitting van de bestuurdersplaats, maar op de leuning. Beide feiten zijn overtredingen van het Binnenvaarreglement.
Vier sportvissers werden bekeurd omdat ze visten zonder visakte.




038-375 10 50 ---- --