Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-06-2003 Persbericht district Binnensticht, 15.40 uur middag

Oplichters aangehouden

ZEIST- Op woensdag 28 mei zijn twee oplichters aangehouden.

Op 12 november 2002 kwamen twee mannen aan de deur bij een vrouw wonende aan de Griffensteijnseplein. De mannen verklaarde dat de dakpannen niet goed meer waren en vroegen of ze dit na konden kijken. In eerste instantie wilde de vrouw dit niet maar na lang doorvragen liet ze de mannen toch binnen. Tijdens dit bezoek hebben de mannen in een onbewaakt moment de sieraden van de vrouw gestolen.

Op 17 april kwamen twee onbekende mannen weer aan de deur die vertelde dat ze van de politie waren. Ze vertelde de vrouw dat ze haar sieraden kon terugkopen. De vrouw ging naar de bank en betaalde de mannen. Ze kreeg echter nooit haar sieraden terug.

Op 28 mei kwamen de mannen weer terug en de vrouw werd bijna weer slachtoffer van oplichting. De politie werd gewaarschuwd en deze kon de mannen, in de leeftijd van 29 en 32 jaar afkomstig uit Huissen en Arnhem, aanhouden en insluiten voor verhoor.

De politie heeft de zaak in onderzoek en heeft het vermoeden dat de mannen mogelijk meerdere (bejaarde) slachtoffers hebben opgelicht cq bestolen. De politie vraagt deze mensen zich te melden bij de politie van het district Binnensticht; 0900-8844

Snelheidscontrole

BILTHOVEN- Op dinsdagochtend werd van 07.30 tot 08.30 uur een snelheidscontrole gehouden op de 1e Brandenburgerweg. In totaal kregen 4 automobilisten een bekeuring voor het overschrijden van de maximum snelheid en 4 bekeuringen werden uitgeschreven ter zake het niet dragen van de autogordel.