Nieuwsbericht

dinsdag, 3 juni 2003, 15.30 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Jongelui houden berover aan
Alkmaar, 2 juni 2003.
Rond 18.00 uur hebben drie jongens van ongeveer 17 jaar een 21-jarige man aangehouden en overgedragen aan de politie in het bureau in Alkmaar-Noord. De jongelui waren op het Arkeplein bij het buurthuis daar, toen zij zagen dat een man op de Europaboulevard een 36-jarige vrouw uit Alkmaar beroofde van haar zojuist gepinde geld. Zij renden achter de man aan en konden deze met behulp van omwonenden op de Karveelstraat aanhouden. De uit Alkmaar afkomstige verdachte is ingesloten.

Dronken automobilist aangehouden
Alkmaar, 3 juni 2003.
Een 20-jarige dronken Alkmaarder is omstreeks 01.30 uur in de parkeergarage Karperton tegen palen en een lichtbak aangereden. Zijn auto raakte hierbij zwaar beschadigd. De toezichthouder in de garage zag op zijn monitor dat de verdachte kennelijk niet in staat was om te rijden. Ondanks zijn waarschuwingen zette de bestuurder zijn rit naar beneden voort. De toezichthouder kon nog tijdig een automobilist waarschuwen die in tegenovergestelde richting reed. De gewaarschuwde politie heeft de man aangehouden en overgebracht naar het bureau in Alkmaar. Hij blies 970 ug/l, dat is bijna 5 keer de max. toegestane hoeveelheid alcohol. In zijn auto werden drugs aangetroffen. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Verkeersongeval met dodelijke afloop
Heiloo, 3 juni 2003
Om even voor 08.00 uur is op de kruising Kerkelaan/Willibrordesweg een 15-jarig meisje uit Heiloo dodelijk verongelukt. Het slachtoffer reed op haar fiets over de Willibrordesweg en wilde na de kruising rechtdoor rijden richting de Zandersloot. Voor haar reed op de dezelfde weg een vrachtwagen, die bestuurd werd door een 47-jarige man uit Beverwijk. Beiden moesten op de kruising met de Kerkelaan stoppen voor het verkeer van links. Toen de vrachtwagen optrok om rechtsaf de Kerkelaan in te rijden heeft hij het slachtoffer geraakt en haar overreden. Het meisje overleed ter plaatse. De vrachtwagen was voorzien van een dodehoekspiegel. De politie is een onderzoek gestart naar de toedracht van het ongeval.

NOORDKOP

Diefstal uit woning
Warmenhuizen, 3 juni 2006.
In de nacht van maandag op dinsdag zijn uit een woning aan de Verzetslaan onder andere een portemonnee met inhoud en een fototoestel gestolen. De bewoner ontdekte vanmorgen toen hij opstond, dat de spullen weg waren en dat zijn woonkamer was doorzocht. Het is onbekend hoe de dief is binnengekomen.

Mishandeling
Den Helder, 2 juni 2003.
Een 13-jarige jongen heeft aangifte gedaan van mishandeling. In de buurt van het centraal station werd hij omstreeks 19.00 uur aangesproken door een ongeveer 18-jarige jongen. Toen hij hem wilde antwoorden, sloeg de jongen hem diverse keren met gebalde vuist in het gezicht. In de tussentijd vernielden drie anderen met stokken de fiets van het slachtoffer. Even later voegde het drietal zich bij de 18-jarige jongen en schopten en sloegen het slachtoffer en beroofden hem van zijn gouden ketting en oorbel.
De daders zijn allen tussen de 16 en 18 jaar en hebben een Antilliaans uiterlijk. Zij hadden een lengte van ongeveer 1.70m. De jongen die het slachtoffer aansprak droeg het haar in banen en staartjes, heeft een smal postuur, droeg een zwarte spijkerbroek en zwart T-shirt.

WESTFRIESLAND

Drankrijder opgepakt
Grootebroek, 3 juni 2003.
Tijdens een routinecontrole is op de Hertog Albrechtstraat een 50-jarige man uit Bovenkarspel aangehouden, omdat hij met ruim twee keer teveel drank op achter het stuur zat. Hij heeft een boete en een rijverbod van 4 uur gekregen.

Diefstal uit woning
Hoorn, 3 juni 2003.
Uit een woning aan de Grutto is in de nacht van maandag op dinsdag een computer en een geldbedrag gestolen. De dader kon de woning binnenkomen, nadat hij het slot geforceerd had. De vrouw des huizes ontdekte de inbraak vanmorgen om 07.15 uur.