Gemeente Lelystad

Stadhuisplein 2
8232 ZX Lelystad
0320 278911
Postbus 91
8200 AB Lelystad

Het college stelt de gemeenteraad voor om EUR 136.000,- beschikbaar te stellen voor verkeersmaatregelen rond de school in de Landstrekenwijk. De maatregelen moeten de verkeersveiligheid verhogen en een oplossing bieden voor de parkeerproblematiek, met name op tijden waarop kinderen naar school worden gebracht en weer opgehaald.

De te nemen maatregelen zijn:

* de aanleg van 16 extra parkeerplaatsen aan het Kennemerland ter plekke van de bestaande kiss & ride strook;
* extra doorsteekjes vanaf Kennemerland naar de school. Hierbij worden de stoepjes verlaagd.

* de aanleg van een nieuwe kiss & ride strook aan de Rijnlandzijde van de school met een uitstapstrook en trottoir naar de hoofdentree van de school. Via een draaihek in de omheining van het schoolplein kan de school worden bereikt. Om te voorkomen dat spelende kinderen het Rijnland oprennen is het niet mogelijk het schoolplein via dit draaihek te verlaten.

* de aanleg van zebrapaden en aanduidingsborden hiervoor bij het kruispunt Rijnland-Delfland-Rijnland;

* extra voetgangerspaden naar de school vanuit oostelijke richting;
* het aanwijzen van Kennemerland vanaf huisnr. 44 tot Delfland als éénrichtingsweg voor gemotoriseerd verkeer.

De voorgestelde maatregelen zijn tot stand gekomen in overleg met bewoners en de school. Naar verwachting behandelt de gemeenteraad de kredietaanvraag op donderdag 26 juni. Daarvóór staat het op de agenda van de commissie Ruimte, op woensdag 11 juni. Bij een positief raadsbesluit worden de werkzaamheden zoveel mogelijk nog in de komende zomervakantieperiode uitgevoerd. Voor het invoeren van éénrichtingsverkeer zal het college een verkeersbesluit nemen. Dit verkeersbesluit wordt gepubliceerd in de Flevopost of het Stadsbulletin.

---

Geplaatst op 3 juni 2003