Gemeente Lelystad

Stadhuisplein 2
8232 ZX Lelystad
0320 278911
Postbus 91
8200 AB Lelystad
> Lelystad op weg naar
verkeersveiligheidslabel

Op dinsdag 3 juni vindt in de Raadzaal van het Stadhuis een voorlichtingsbijeenkomst plaats over het Verkeersveiligheidslabel Flevoland, VVL-Flevoland. Dit label is een kwaliteitskeurmerk. Met het label krijgt de school erkenning voor de inspanningen die zij verricht om de verkeersveiligheid op school en in de schoolomgeving te vergroten.
Dit project is een initiatief van de Provincie Flevoland, de zes Flevolandse gemeenten en Rijkswaterstaat.

De gemeente Lelystad ziet kansen om door middel van dit project de verkeersveiligheid voor (met name) basisschoolkinderen te vergroten. Verkeerseducatie op scholen, een verkeersveilige schoolomgeving en betrokkenheid van ouders, zijn onderwerpen die hierbij een grote rol spelen.

Doelstelling van het project is om te bereiken dat bij kinderen in de basisschoolleeftijd een goed fundament ontstaat voor veilig gedrag in het verkeer. Riskant verkeersgedrag in combinatie met een gebrek aan kennis en ervaring vormt namelijk een belangrijke factor bij het ontstaan van verkeersongevallen onder de jeugd.

Alle basisscholen in Lelystad zijn aangeschreven om deel te nemen aan de voorlichtingsbijeenkomst. Daarnaast zijn ook verkeersouders, 3VO, de Fietserbond en politie uitgenodigd. Uiteraard zijn andere geĂŻnteresseerden ook van harte welkom.

De bijeenkomst begint om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur.
---

Geplaatst op 3 juni 2003