Provincie Zuid-Holland

Persbericht

03-06-2003
De heer H.H.M. Groen waarnemend burgemeester Noordwijk

De commissaris van de Koningin in de provincie Zuid-Holland, de heer J. Franssen, heeft met ingang van 3 juni 2003 de heer H.H.M. Groen (58 jaar, VVD) benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Noordwijk (circa 25.000 inwoners).
De benoeming geldt voor de duur van de vacaturevervulling van de nieuwe burgemeester.

De voormalige burgemeester van Noordwijk, de heer drs. J.W. van der Sluijs (VVD), is met ingang van 1 juni jl. benoemd tot burgemeester van de gemeente Maarssen in de provincie Utrecht.

De heer Groen vervulde verschillende functies in het bedrijfsleven. Van 1998 tot 2000 was hij wethouder in de gemeente Amsterdam. Tevens was hij waarnemend burgemeester van de gemeente Landsmeer van 1 juli 2001 tot 1 maart 2002 en van de gemeente Brielle van 16 maart tot 16 oktober 2002. Onlangs eindigde de heer Groen op de tweede plaats van de aanbeveling voor de burgemeestersvacature voor de gemeente Leiden. De benoeming van de heer Groen is tot stand gekomen in goed overleg met vertegenwoordigers uit de gemeenteraad en het college van Burgemeester en Wethouders van Noordwijk. Deze waren unaniem voor zijn aanstelling als waarnemend burgemeester van Noordwijk.