Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 3-06-2003 Persbericht te water geraakte peuter overleden (HP 15.30) Dinsdag 3 juni 2003

Stein/Maastricht, te water geraakte peuter overleden.

In het academisch ziekenhuis te Maastricht is maandagmiddag 2 juni 2003 een 2.5 jarige peuter overleden. Het jongetje geraakte afgelopen zaterdag 31 mei door onbekend gebleven oorzaak in het zwembad van een woning in Stein. De moeder had de peuter slechts voor enige momenten alleen gelaten omdat zij in de woning iets te drinken haalde. Bij haar terugkomst in de tuin trof zijn het kind vrijwel levenloos in het water van het zwembad aan. Het kind werd meteen uit het water gehaald waarop begonnen werd met reanimeren door eerst een vriend van de moeder en daarna nog langdurig door ambulancepersoneel. In zeer kritieke toestand werd het kind overgebracht naar het ziekenhuis te Sittard, waarna het later naar het academisch ziekenhuis te Maastricht werd getransporteerd. Daar kwam het maandag 2 juni omstreeks 15.00 uur te overlijden.
Als oorzaak van het overlijden is vastgesteld de bij de verdrinking opgetreden complicaties waaronder uitval van de nierfuncties ten gevolge van verontreinigd water.