Gemeente Ede

Gemeente Ede zet voormalig militaire complex in voor bos- en natuurcompensatie

Aan de Fransekampweg in Bennekom ligt een voormalig opslagcomplex van Defensie. Dit complex is in 2002 door de gemeente aangekocht. De gemeente wil de aanwezige verharding en hekwerken slopen en het terrein weer als bos en natuur inrichten.

Om de plannen te realiseren, moet de gemeente Ede de bestemming wijzigen. De huidige bestemming van het terrein is militaire doeleinden. Het terrein moet een natuurbestemming krijgen. Door deze wijziging kan er niet meer op het terrein worden gebouwd. Met de wijziging van de bestemming wordt het mogelijk het terrein te gebruiken als compensatiegrond voor aantasting van natuur en bos op andere plaatsen in de gemeente Ede. Deze compensatie vindt plaats volgens een daarvoor door de provincie opgestelde regeling.

De plannen liggen vanaf donderdag 12 juni vier weken ter inzage bij het Infocentrum Bouwen, Wonen en Milieu, stadskantoor De Doelen, Raadhuisplein 2 in Ede. De openingstijden zijn maandag tot en met vrijdag van 09.00 17.00 uur en vrijdagavond van 17.00 20.00 uur.