Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Tilburg

Tilburg, dinsdag 3 juni 2003.

Rotterdammer rijdt auto met bromfietscertificaat

TILBURG - Aan de Kempenbaan hebben surveillerende agenten vannacht om halféén een 23-jarige man uit Rotterdam van de weg gehaald. Bij controle bleek de man geen rijbewijs te hebben. Hij had alleen een bromfietscertificaat behaald. De auto van de man is door de agenten inbeslag genomen. Met een dagvaarding op zak werd de Rotterdammer weer in vrijheid gesteld.

Winkeldiefstal

TILBURG - Een 24-jarige Tilburgse man en een 21-jarige vrouw uit deze stad zijn gisteravond rond zes uur in een winkel aan het Wagnerplein aangehouden. Een beveiligingsmedewerker van de winkel betrapte het duo bij de diefstal van levensmiddelen. De gewaarschuwde politie heeft het duo aangehouden en na verhoor met een dagvaarding weer in vrijheid gesteld.

Overvaller doet greep in kassa

TILBURG - Een nog onbekende overvaller heeft gisteravond tegen zes uur in een winkel aan de Jacques Oppenheimstraat een greep in en kassalade gedaan en is er m et een nog onbekend geldbedrag vandoor gegaan. Tegen sluitingstijd kwam de overvaller de winkel binnen, liep direct naar de kassa, waar twee winkeldames (18 en 19 jaar oud) werkzaam waren. De winkeldames hebben de indruk dat de man iets wil ruilen, maar eenmaal bij de kassa worden de bedoelingen van de man duidelijk. Hij legt een briefje op de toonbank en eist geld. Zijn eis zet hij kracht bij door met een vuurwapen te dreigen. Na een greep in de kassa verdwijnt de overvaller met een nog onbekend bedrag.

Berovingen

TILBURG - Aan de Zomerstraat is gistermiddag tussen halfvijf en kwart voor vijf een 38-jarige man uit Tilburg van 80 euro beroofd. Toen hij zijn portemonnee uit de broek haalde kreeg hij van een nog onbekend gebleven man een kopstoot en enkele rake klappen. Zijn opponent ging er vervolgens met de portemonnee van de Tilburger vandoor.

TILBURG - Op de Korvelseweg is gisteravond rond halfzeven een 53-jarige vrouw uit Goirle van haar tas beroofd. De vrouw die over de Korvelseweg fietste werd ter hoogte van de Afrikaanderstraat beroofd. De dader fietste na de beroving weg. De buit is op dit moment nog niet bekend.

TILBURG - Een nog onbekende man heeft vannacht rond halfdrie geprobeerd aan de Korvelseweg een 26-jarige Tilburgse vrouw te beroven. De dader die de Korvelseweg wil oversteken wordt door de vrouw op haar fiets gepasseerd. Hierbij ziet hij kans om de schoudertas van de vrouw vast te pakken en daaraan te trekken waardoor de vrouw van haar fiets valt. Zij loopt hierbij verwondingen op aan rechter enkel, linker hand, rechter heup en ribben. De vrouw blijft haar tas goed vasthouden en als ze begint te gillen komt een man haar te hulp waarop de dader de benen neemt.

Bron: Carel Bouman