Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Bergen op Zoom (3/6)

Bergen op Zoom, dinsdag 3 juni 2003

Zoekactie gelukkig overbodig

BERGEN OP ZOOM: Een oplettende badmeester van zwembad de Schelp zag maandagmiddag om 18:30 uur een persoon vanaf de steiger voorover het water van de Binnneschelde invallen. Toen hij samen met een collega naar de steiger ging kijken, zagen zij alleen een natte plek op de steiger. De brandweer werd gealarmeerd en duikers gingen het water in. Zij vonden echter niets. De brandweer is hierop met bootjes het water op gegaan en hebben aan recreanten gevraagd of zij iets gezien hadden. Uiteindelijk bleek een 31-jarige inwoner van Brussel het water ingesprongen te zijn om zijn weggedreven surfplank op te halen.

Overlast automobilisten

BERGEN OP ZOOM: Door omwonenden van de Olympialaan wordt geklaagd dat er door automobilisten met hoge snelheden op deze weg wordt gereden. Dit levert met name op de zaterdagochtend veel gevaar op voor overstekende voetballertjes.
De politie zal op deze locatie snelheidscontroles gaan houden.

Auto-inbraken

ROOSENDAAL: Afgelopen weekend is op drie locaties in Roosendaal ingebroken in geparkeerde auto`s Vrijdagavond is een personenauto in de Stationstraat opengebroken. Er is niets buitgemaakt. Ook zaterdagnacht was het raak op het Stationsplein. De dader heeft ook hier een ruit ingeslagen en is er vandoor gegaan met een aantal CD`s, kleding en enkele zonnebrillen. Op de Markt stond zondagmiddag een auto met openstaand raam. De dader heeft hiervan dankbaar gebruikgemaakt en een tas met inhoud gestolen. Alle gedupeerden hebben aangifte gedaan van diefstal.

Hennepkwekerij

BERGEN OP ZOOM: Op 2 juni heeft een politieteam van het district Bergen op Zoom in het kader van het project Courage een hennepkwekerij ontmanteld. In een woning van het appartementencomplex in de Van Dedemstraat werden 115 hennepplanten aangetroffen. Alle hennepplanten en gebruikte assimilatielampen zijn in beslag genomen en direct vernietigd. De ventilatoren, koolstoffilter, irrigatiesysteem met dompelpomp, trafo`s en voeding zijn eveneens inbeslag genomen en overgedragen aan de Dienst der Domeinen. Een 42-jarige bewoonster van de woning is later op de avond door de politie verhoord. Zij heeft een bekentenis afgelegd. Zij kreeg direct een dagvaarding uitgereikt en moet binnen 2 maanden bij de rechter verschijnen.

Bron: Henk Snepvangers