Politie Zaanstreek-waterland



02-JUN-03
Loc.: AMSTERDAM

Tweede verdachte ramkraak aangehouden

Op basis van onderzoek naar de ramkraak op een kringloopwinkel aan de Pieter Ghijsenlaan afgelopen donderdag, heeft de politie vanmorgen een aanhouding verricht. Het betreft een 29-jarige Amsterdammer. Hij wordt ervan verdacht één van de mededaders te zijn die na de ramkraak kon ontkomen.
Direct na de ramkraak kon één van de vier verdachten, een 32-jarige vrouw uit Zaandam, door een surveillerende agent worden aangehouden. Hij zag de vluchtauto in zijn richting rijden en dwong deze te stoppen door zijn auto dwars op de weg te zetten. Drie mededaders konden toen ontkomen.

12:18 02-JUN-03
loc.: ZAANDAM, PROVINCIALEWEG

Weer succes voor project spoorslag

Bij de uitvoering van het project Spoorslag werd een man aangehouden wegens fietsdiefstal cq heling. De man werd in de trein aangetroffen met een gestolen fiets. Verder bleek de man in het bezit van een vermoedelijk valse identiteitskaart. De man werd overgebracht naar het bureau en in verzekering gesteld. De fiets en de identiteitskaart werden in beslag genomen.

Verder werden maandagmiddag twee verdachten van fietsendiefstal aangehouden nabij station Wormerveer. De eigenaar van de gestolen fiets had 's morgens aangifte gedaan, en zag vervolgens een man op zijn fiets rijden. Op aanwijzing van de eigenaar konden twee bij de politie bekende fietsendieven worden aangehouden. Helaas werd de fiets niet meer aangetroffen.

Rond 14.00 uur werd in de trein opnieuw een verdachte van fietsendiefstal aangehouden. Van de gestolen fiets, een betrekkelijk nieuwe damesfiets van het merk Gazelle, is vooralsnog geen aangifte gedaan.

Het project is een samenwerkingsverband tussen de Spoorwegpolitie en de Politie Zaanstreek-Waterland. Omdat veel fietsen bij stations worden gestolen en per trein vervoerd, reizen politiemensen in burger mee.

04:41 03-JUN-03
LOC: WATERGANG, BROEKERMEERDIJK

Caravan uitgebrand

Afgelopen nacht brandde een caravan op een camping geheel uit. Er was niemand in de caravan aanwezig. De brandweer had het vuur snel onder controle. De eigenaar van de caravan is op vakantie. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

06.00 03-JUN-03
Loc.: PURMEREND

Aanhouding voor tanken zonder betalen

Vanmorgen is een 44-jarige man uit Purmerend aangehouden in zijn woning. Hij wordt ervan verdacht diverse malen bij benzinestations in Zaandam en Purmerend te hebben getankt zonder te betalen. Daarbij zou hij gebruik hebben gemaakt van gestolen kentekenplaten.

07.10 03-JUN-03
Loc.: ZAANDAM

Zaandammer (16) aangehouden in zaak 'Cocktail'

Vanmorgen heeft de politie opnieuw een verdachte aangehouden in de zaak 'Cocktail'. De 16-jarige Zaandammer werd in zijn woning aangehouden en wordt verdacht van het medeplegen van een inbraak in een videotheek in Zaandam. Het aantal aangehouden verdachten in deze zaak komt hiermee op tien

Verkeershandhaving


10:15 03-JUN-03
LOC: MIDDELIE, PROVINCIALEWEG N247

Laagvlieger raakt rijbewijs kwijt

Het rijgedrag van een 40-jarige automobilist uit Breezand viel op, omdat hij veelvuldig aan het inhalen was. Daarbij werden snelheden van 137 km/uur geklokt, terwijl ter plaatse maximaal 80 km/uur mocht worden gereden. De auto werd aan de kant gezet en de bestuurder mocht zijn rijbewijs inleveren.

EINDE******************************************


---- --