Gemeente Albrandswaard


Persberichten

Woninginbraak gedaald in Albrandswaard

Albrandswaard- het aantal woninginbraken in de gemeente Albrandswaard is sinds vorig jaar met ruim een derde gedaald ten opzichte van 2001. Dit bleek uit de tweede Misdaadmeter die het Algemeen Dagblad van zaterdag 31 mei jl. publiceerde.

Vorig jaar september werden inwoners van Albrandswaard geconfronteerd met het onderzoek van het Algemeen Dagblad, waaruit bleek dat hun gemeente als meest gedupeerde uit de bus kwam als het gaat om woninginbraak. Hoewel de gemeente op de hoogte was van het aantal inbraken, was de hoge notering een onaangename verrassing. Al voor de publicatie van de cijfers in het Algemeen Dagblad werd naar aanleiding van gesprekken met de politie een inbraakpreventieproject opgezet. Het inzetten van een surveillanceoffensief is een wezenlijk onderdeel van dit project.

De gepubliceerde hoge inbraakcijfers waren niet alleen voor politie en gemeente reden om de gezamenlijke inspanning sterk te intensiveren. De publiciteit heeft bij veel mensen de ogen geopend en leidde tot veel preventieve maatregelen. Zo hebben woningbouwverenigingen hun huizen beter beveiligd en ook particuliere huizenbezitters zijn inmiddels van de ernst doordrongen en hebben actie ondernomen. Deze maatregelen hebben geleid tot een daling van het aantal inbraken.

Het aantal inbraken is natuurlijk nog altijd te hoog. De gemeente
Albrandswaard blijft dan ook inzetten op preventieve maatregelen om verdere daling van de cijfers te bewerkstelligen.