Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland




------ Persbericht -------


Politie Noord- en Oost-Gelderland
District Achterhoek

Persberichten van 3 juni 2003


Doetinchem - Man aangehouden op verdenking van handel in cocaïne

Door het Team Recherche Achterhoek is op 23 april j.l. een 23 jarige inwoner uit Doetinchem aangehouden op verdenking van handel in cocaïne op grote schaal. Toen hij werd aangehouden was de verdachte in het bezit van bijna 1 kilogram cocaïne met een straatwaarde van circa 50.000,- euro. De cocaïne was bestemd voor Duitsland. Uit onderzoek is gebleken, dat de verdachte grotere partijen cocaïne verhandelde naar Duitsland maar ook gebruikers in Doetinchem voorzag in hun eigen behoefte. Behalve de hoofdverdachte zijn nog drie mannen aangehouden in verband met hun betrokkenheid in deze drugszaak, waaronder een 31 jarige inwoner uit Duitsland. De beide andere verdachten zijn respectievelijk 25 en 44 jaar oud.
Ook is op een aantal plaatsen huiszoeking gedaan. De verdachten zijn inmiddels voorgeleid en in bewaring gesteld.


Lievelde - Verkeershinder door verkeersongeval

Op 2 juni vond omstreeks 12.45 uur op de kruising van de Europaweg en de Heringsaweg een verkeersongeval plaats. Een 32-jarige man uit Lievelde reed met zijn tractor over de Parellelweg van de Europaweg. Op genoemde kruising verleende hij geen voorrang aan een trekker + oplegger die over de voorrangsweg reed. Deze trekker + oplegger werd bestuurd door een 35-jarige man uit Zuidwolde. Door de aanrijding brak van beide voertuigen de as. De tractor kwam tot stilstand op de rijbaan en de trekker + oplegger kwam tot stilstand in de berm. Bij de aanrijding raakte niemand gewond. Door de aanrijding kwam olie op het wegdek terecht. Dit werd door de brandweer opgeruimd. Het verkeer werd tijdelijk omgeleid.


Varsselder - Rijden onder invloed

Een 31-jarige inwoner van 's-Heerenberg is op 3 juni omstreeks 01.45 uur op de Berghseweg staande gehouden voor een alcoholcontrole. Na een ademanalyse bleek dat de man teveel alcohol had gedronken. Hij blies 390 ug/l. Aan de man werd een rijverbod van 3 uren uitgereikt. Omdat de man al eerder was bekeurd voor het rijden onder invloed wordt proces-verbaal opgemaakt.


Lichtenvoorde - Diefstal aanhangwagen

Vanaf een bedrijfsterrein aan de Albert Schweitzerstraat is tussen 23 mei 17.00 uur en 2 juni 09.00 uur een aanhangwagen gestolen. De aanhangwagen, een Anssems A-S 2000 met een waarde van 1250 euro, werd op onbekende wijze weggenomen.


Doetinchem - Inbraak in sportkantine

Tussen 2 juni 22.00 uur en 3 juni 08.00 uur is ingebroken in de kantine van een sportcomplex aan de Sportweg. De daders vernielden een ruit en namen cd-spelers weg. Deze cd-spelers werden op het sportterrein terug gevonden.


Doetinchem - Vrachtauto 41 km te snel.
Een 45-jarige man uit Aalten is op 3 juni omstreeks 06.00 uur op de A18 staande gehouden omdat hij met een snelheid van 121 km/uur in zijn vrachtauto over genoemde weg reed. Aan de man werd een bekeuring uitgereikt.


Winterswijk - Verkeerscontrole

Op 3 juni werd in Winterswijk een verkeerscontrole gehouden. Voertuigen die over de rondwegen van Winterswijk reden werden door motorrijders naar het terrein van de gemeentewerf aan de Leeghwaterweg gebracht. In totaal werden 61 voertuigen gecontroleerd. Tien bestuurders kregen een bekeuring. Ook werden 18 blaastesten afgenomen.
De bekeuringen waren voor:
1 x geen houderschapsverklaring EVOA
1 x te hoogt beladen
1 x telefoneren
1 x het niet bij zich hebben van een rijbewijs
2 x overschrijding aslast
2 x onjuist kenteken
2 x geen E rijbewijs



Snelheidscontroles 2 juni

Groenlo:
Borculoseweg, max. 50 km/uur, van 10.20 uur tot 11.30 uur, 375 voertuigen gecontroleerd, 23 overtredingen, hoogst gemeten snelheid 70 km/uur.
Winterswijkseweg, max. 80 km/uur, van 11.40 uur tot 12.55 uur, 682 voertuigen gecontroleerd, zeven overtredingen, hoogst gemeten snelheid 99 km/uur.
Eibergen:
Rekkenseweg, max. 50 km/uur, van 13.40 uur tot 16.30 uur, 650 voertuigen gecontroleerd, 70 overtredingen, hoogst gemeten snelheid 81 km/uur.




Einde berichten




Voor informatie:
Henny Plant, voorlichting politie Achterhoek, telefoon (0314) 69 40 11




---- --