Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 3-06-2003 Mediaberichten 3 juni (laatste berichten)

Aanhoudingen na mishandeling

ROERMOND De politie heeft maandagmiddag twee mannen van 35 en 53 jaar uit Roermond aangehouden en inmiddels in verzekering gesteld. Zij worden verdacht van (poging tot) zware mishandeling en het aanzetten daartoe. Een 67-jarige man is daarbij gewond geraakt aan zijn handen en borst. Wat er allemaal precies is voorgevallen in de Kasteel Kessenichstraat is de politie nog onduidelijk. Wel duidelijk is dat het slachtoffer door de jongste man is geslagen met een plank en een zware lijmtang. De 53-jarige heeft hem daarbij aangemoedigd en de plank en de lijmtang gegeven. Maar waarom dat allemaal gebeurde is volstrekt onduidelijk. En ook de mishandelde man kan geen reden geven voor de aanval. Het onderzoek door de politie wordt voortgezet.

Diefstal geld uit winkel

ROERMOND Uit de kluis van een winkel aan de Bergstraat bleek maandagavond ruim tienduizend euro te zijn gestolen. In tegenstelling tot wat gebruikelijk is, zijn dit keer de dagopbrengsten van het afgelopen weekend in de kluis opgeborgen in plaats van naar de bank gebracht. Onbekenden hebben maandag kans gezien tijdens openingstijd van de winkel bij de kluis te komen en die open te maken. Waarna ze het geld wegnamen.

Geintje beloond met een proces-verbaal

ROERMOND Twee jongemannen van 18 en 19 jaar uit Weert wilden dinsdagmiddag een geintje uit halen, zijn daarbij betrapt en door de politie gearresteerd. In een supermarkt aan het Munsterplein haalden zij de flesjes bier uit een krat en leverden het lege krat in. Van het statiegeld kochten ze in de winkel twee blikjes bier. Medewerkers van de beveiligingsdienst zagen dat en droegen de twee over aan de politie. Daar vertelden ze een geintje te willen uit halen. Dergelijke geintjes worden beloond met een proces-verbaal.