GroenLinks

GroenLinks Tweede-Kamerfractie Nieuwsbrief 3 juni 2003 18:10
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Vreemdelingenbeleid in strijd met kinderrechten

( 3 juni 2003)

Kamervraag
Schriftelijke vragen van het lid Vos (GroenLinks) aan de minister voor Vreemdelingenzaken en Integratie inzake de strijdigheid van het vreemdelingenbeleid met het VN-kinderrechtenverdrag


1. Kent u de uitzending van Netwerk van maandag 2 juni jl. en het ANP-persbericht waarin zeven organisaties stellen dat het Nederlandse vreemdelingenbeleid in strijd is met het VN-verdrag inzake de Rechten van het Kind?

2. Klopt de constatering dat illegale kinderen onvoldoende toegang hebben tot gezondheidszorg, onderwijs en jeugdzorg? Zo nee, kunt u aangeven waarom niet?

3. Deelt u de mening van de organisaties dat schendingen vooral optreden bij kinderen die zonder hun ouders naar Nederland zijn gekomen? Bent u het met mij eens dat juist voor deze kwetsbare groep (gewezen) asielzoekers de overheid een pregnante zorgplicht heeft voor wat betreft de waarborging van toegang tot de gezondheids- en jeugdzorg en onderwijs?

4. Bent u van plan binnen afzienbare termijn ervoor te zorgen dat de toegang voor deze kinderen tot deze basale levensbehoeften gegarandeerd is?

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -