Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 3-06-2003
Persberichten van dinsdagmiddag 03 juni 2003

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting tot donderdagmiddag 16.30 uur.

Container valt van auto
ASSEN Op dinsdagmorgen reed een 39-jarige man uit Hoogeveen met zijn vrachtauto met aanhangwagen over de Industrieweg. Omdat hij plotseling moest remmen brak één van de spanbanden die een container met puin moest vasthouden. Hierna schoot de container van de aanhangwagen. Ook het railsysteem, waarop de container stond, was niet passend. De bestuurder kreeg een proces-verbaal. De weg was enkele uren gestremd.

Diefstal grasmaaier
ZEYERVEEN Een 63-jarige man deed aangifte van diefstal van zijn oranje motor- zitmaaier die achter zijn woning stond. De maaier, die twee jaar geleden nog ruim fl. 8.000 kostte, is zwaar en moet in de afgelopen nacht door enkele stevige mensen zijn weggenomen.

Zakkenrollerij
ASSEN Een 17-jarig meisje uit Assen deed aangifte van zakkenrollerij. Zij was vandaag aan het winkelen aan het Mercuriusplein toen zij ontdekte dat haar portemonnee uit haar tas was weggenomen. Zij mist pasjes en geld.

Reclamebord gestolen?

EMMEN Een 58-jarige man uit Emmen deed vanmorgen aangifte van diefstal van een boerenkar met een reclamebord (feest in een discotheek). De boerenkar had hij vanmorgen met een tractor voortgetrokken toen de kar (toevallig?) op de kruising Hondsrugweg/Ermerweg defect raakte. Hij liet de kar achter in de berm om later te ontdekken dat de kar was weggenomen waarna hij aangifte van diefstal wilde doen. Onderzoek door de politie wees uit dat medewerkers van de gemeentereiniging de kar hadden meegenomen. Volgens hen stond de kar daar al de hele morgen. De man krijgt een proces-verbaal van de gemeente.

Schuur in brand
HOOGEVEEN Vanochtend vroeg brak er brand uit in een stenen schuur van twee verdiepingen achter een woning aan de Oranjestraat. Het dak van de schuur werd geheel door de brand vernield. De brandweer kon de brand blussen. Vermoedelijk is kortsluiting de oorzaak van de brand.