Gemeente Eindhoven

Persbericht: 3 juni 2003 no. 99

Gemeente en ROC Eindhoven sluiten convenant

De gemeente Eindhoven en ROC Eindhoven hebben een convenant afgesloten dat tot een veel nauwere samenwerking op het gebied van de stedelijke ontwikkeling leidt.

Het convenant moet o.m. leiden tot:

* gezamenlijke acties gericht op het voorkomen van jeugdwerkloosheid en het bevorderen van werkgelegenheid

* scholing van medewerkers van de gemeente door ROC Eindhoven
* uitwisseling en detachering van personeel
* creëren van meer stageplaatsen binnen het gemeentelijk apparaat voor deelnemers aan de beroepsopleidingen van ROC Eindhoven

In een uitvoeringsplan (dat klaar moet zijn voor 1 januari 2004) worden de voornemens concreet uitgewerkt. Er komen daarin tevens meetbare afspraken over de resultaten van de projecten en activiteiten.

Ook is vastgelegd dat het college van B. en W. van Eindhoven en het College van Bestuur van ROC Eindhoven twee keer jaar bestuurlijk overleg houden om de bestuurlijke relaties tussen de twee partijen te versterken. De verwachting is dat de nauwere samenwerking zal leiden tot een betere integratie van de gezamenlijke activiteiten en projecten, onder meer in het kader van het grote stedenbeleid.

Nu al voert ROC Eindhoven scholingstrajecten ter waarde van zon acht miljoen euro uit in opdracht van de gemeente Eindhoven. Vaak gaat het om rijkssubsidies die via de gemeente ter beschikking komen. Zo zijn er contracten voor volwasseneneducatie (o.a. alfabetisering), inburgeringscursussen, taaltrajecten voor oudkomers, scholing van jeugdige asielzoekers en het wegwerken van onderwijsachterstanden.

© 2003 Gemeente Eindhoven