Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Oosterhout (03/06)

OOSTERHOUT, dinsdag 3 juni 2003

Auto inbraken
NIEUWENDIJK: Tussen maandag 2 juni 17.00 uur en dinsdag 3 juni 07.00 uur werd er ingebroken in een vier auto`s in Nieuwendijk. De inbraken vonden plaats in de Anemoonstraat, Cactusstraat en de Griendstraat. In de auto`s te komen werd het slot van het rechter of linkerportier geforceerd en open gebroken. Uit de auto`s werden o.a autoradio`s en cd`s en weggenomen.
HANK: Een inwoner uit Hank deed aangifte van inbraak in een bedrijfsauto. De auto is eigendom van een stratenmakerbedrijf en stond geparkeerd op een parkeerplaats achter de Kievitstraat. Vanuit de auto werden enkele tankpassen en een bos sleutels meegenomen. De inbraak is maandagochtend 2 juni ontdekt.
WERKENDAM: Tussen dinsdag 3 juni 10:00 uur en 10:45 uur werd van een personenauto, die op de Kerckelant in Werkendam stond geparkeerd, de ruit van het linkervoorportier ingeslagen.
Er werd niets ontvreemd.

Autos in brand
KAATSHEUVEL: Op maandagavond 2 juni gingen er in Kaatsheuvel twee personenautos in vlammen op. Een Opel Corsa die stond geparkeerd op het Peelland brandde rond 22.50 uur uit. De oorzaak van deze brand is nog niet bekend. De technische recherche heeft het onderzoek nog niet afgerond. Ook werd er een brand ontdekt in de laadruimte van een bestelbus die op de Marktstraat stond. Mogelijk is bij deze laatste brand sprake van brandstichting. De brand werd ontdekt rond 22.45 uur. De politie onderzoekt een aantal autobranden van de afgelopen maanden.

Arrestatie valse bommelder
GILZE: Op 8 mei jl. werd er een valse bommelding gedaan bij een bedrijf in Gilze. De anonieme beller meldde via het alarmnummer 112 dat rond 10.00 uur die dag een bom zou ontploffen bij het bewuste bedrijf. Op dat moment waren circa zestig medewerkers in het bedrijfspand aanwezig. Het bedrijf is ontruimd en een bomverkenner van de politie heeft het gebouw onderzocht op aanwezigheid van explosieven. De werknemers werden met koffie opgevangen door een naastgelegen bedrijf. Rond 10.50 uur is het gebouw vrijgegeven en konden de medewerkers het werk hervatten. In december 2002 vond er ook al een soortgelijk incident bij dit bedrijf. De politie stelde een onderzoek in. Door stemherkenning kwam de politie de vermoedelijke dader op het spoor. De verdachte, een 23-jarige man uit Rijen, is 28 mei 2003 aangehouden en in verzekering gesteld. Het motief van de verdachte is onduidelijk gebleven. De verdachte heeft zich bereid verklaard om de bedrijfsschade te vergoeden. Hij is inmiddels weer in vrijheid gesteld. De zaak komt op 15 juli 2003 om 10.30 uur voor bij de rechtbank in Breda.

Doorrijden na aanrijding
RIJEN: Een 53-jarige inwoonster van Rijen deed bij de politie aangifte van doorrijden na een ongeval. Op 2 juni omstreeks 16.15 uur reed zij over de Hannie Schaftlaan toen uit tegenovergestelde richting een rode personenauto naderde die op haar weghelft reed. Zij stopte maar desondanks reed de bestuurder van de naderende personenauto tegen de voorzijde van haar auto aan. Zonder te stoppen vervolgde deze bestuurder zijn weg in de richting van de Zaaren.

Snelheidscontroles
GEMEENTE DRIMMELEN: Op maandag 2 juni hield de politie op de volgende plaatsen snelheidscontroles.

- Helkant, Kerkdijk (30 km-zone), van 07.30 uur tot 10.00 uur. Aantal passanten: 362. Overtredingen: 50. Hoogste snelheid: 54 km/u.
- Lage Zwaluwe, Gaete (30 km-zone), van 10.15 uur tot 11.45 uur. Aantal passanten: 171. Overtredingen: 24. Hoogste snelheid: 48 km/u.
- Lage Zwaluwe, Oude weg, (50 km), van 12.00 uur tot 13.30 uur. Aantal passanten: 132 Overtredingen: 10. Hoogste snelheid: 86 km/u

Aanrijding tussen voetganger en fietser
OOSTERHOUT: Op dinsdagochtend 3 juni omstreeks 08.30 uur is op de Beneluxweg een 32-jarige fietser uit Dorst tegen een 51-jarige vrouw uit Oosterhout gereden. De voetganger stak op dat moment het fietspad over. De vrouw is met een hoofdwond vervoerd naar het ziekenhuis en daar opgenomen. De fietser reed over het fietspad toen de voetganger wilde oversteken. Door de dichte begroeiing is het zicht ter plaatse niet goed, waardoor de voetganger en de fietser elkaar mogelijk over het hoofd hebben gezien.

Bron: Jeroen Steenmeijer