Politie Midden- en West Brabant

Persbericht District Breda(3/6)

Breda, dinsdag 3 juni 2003

Kluisloketten opengebroken bij bank in Breda (2e bericht)

BREDA: Technisch rechercheurs zijn tot gisteravond laat bezig geweest met het onderzoeken van de kluisruimte van de bank en andere plaatsen waar mogelijk sporen van de daders zijn achtergebleven. Inmiddels is duidelijk dat tientallen kluisjes zijn opengebroken. Op dit moment is de omvang van de buit niet duidelijk.

Zoals eerder gemeld werd een medewerkster van de bank maandagmiddag omstreeks 13.00 uur door een van de rovers verrast die uit de kluisruimte stapte toen zij de kluisdeur opendeed. Hierna vluchtten de daders via de parkeergarage naar de Vlaszak alwaar de vluchtauto, een blauwe VW-Golf klaarstond. Deze auto werd onbeheerd aangetroffen in de Ravelijnstraat (nabij de Lunetstraat). De herkomst van deze auto is nog onbekend. Er werken 6 rechercheurs aan de zaak. Met de bank zijn inmiddels afspraken gemaakt over de wijze waarop de aangifte zal worden opgenomen. De bank heeft alle kluisbezitters aangeschreven en zal na inventarisatie namens alle benadeelden aangifte doen.

Zanger krijgt klappen in bus

BREDA: Een 17-jarige jongen heeft gistermiddag aangifte gedaan van het feit dat hij in de bus van Made naar Breda klappen in het gezicht had gehad van een nog onbekende man. Het slachtoffer was met een groepje vrienden aan het zingen in de bus. De verdachte, die kennelijk geen liefhebber hiervan was, maakte daar opmerkingen over. Op het moment dat een van de jongens zei dat hij dan maar vooraan in de bus moest gaan zitten sloeg de man het slachtoffer enkele malen met kracht in het gezicht. Hierdoor brak een voortand en raakte de kleding van het slachtoffer besmeurd met bloed. Het team Vlaanderenstraat stelt een nader onderzoek in.

Verwarde man moet nog straf uitzitten

BREDA: Maandagavond omstreeks 23.00 uur kreeg de politie een melding dat op het station(CS) in Breda een 64-jarige zwerver het leven niet meer zag zitten. De man zat in zijn onderbroek op het station en was erg depressief. Bij controle bleek de man nog 16 dagen gevangenisstraf open te hebben staan. Agenten hebben hem aangehouden en overgebracht naar een cellencomplex.

14 computerkasten gestolen

BREDA: Er is ingebroken in een kantoor aan de Druivenstraat. Vermoedelijk hebben de daders zich laten insluiten. Er zijn 14 computerkasten gestolen.

Dief gepakt met kratje lege Palm flesjes

BREDA: Vannacht heeft de politie omstreeks 05.50 uur een 30-jarige zwerver op de Liniestraat aangehouden. Hij had een leeg kratje met palmflesjes bij zich die hij eerder had gestolen vanaf het terrein van de brouwerij. De verdachte werd ingesloten.

Teleservice helpt man aan zijn auto

BREDA: Een 29-jarige Bredanaar meldde zich maandagavond bij het politieteam Centrum. De man was al sinds Hemelvaartsdag zijn auto, een Chevrolet, kwijt. Hij kon zich niet meer herinneren waar hij de auto geparkeerd had. Een alerte telefoniste wist zich te herinneren dat er gemeld was dat deze auto al enige dagen onbeheerd in de Meerten Verhofstraat stond, waardoor een aangifte van diefstal achterwege kon blijven.

Gesignaleerde Fransman opgepakt

BREDA: Agenten van het A-team hebben maandagavond een 27-jarige Fransman aangehouden die in Nederland nog gesignaleerd stond ter zake een gevangenisstraf van 144 dagen in verband met een opiumwetdelict. De man is aangehouden en ingesloten. Agenten controleerde de man toen hij in zijn auto op een parkeerplaats langs de rijksweg A-16 bij een tankstation stonden.

840 bekeuringen bij snelheidscontroles

BREDA: Op maandag 2 juni en dinsdag 3 juni heeft het politieteam PrinsenBeemden snelheidscontroles gehouden op de Lunetstraat in de rijrichting centrum Breda en op de Emerparklaan. Op beide plaatsen is een maximumsnelheid van 50 km per uur toegestaan. Er zijn 840 bekeuringen gevallen. De hoogste snelheid die gemeten was is 91 km u. De controles vonden plaats d.m.v. een flitser.

Caravan in brand

CHAAM: Vannacht is omstreeks 04.30 uur op een camping aan de Alphensebaan een caravan uitgebrand. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De brandweer kwam met twee tankautospuitwagens ter plaatse. De brand is niet naar andere caravans overgeslagen. Wel is een schuurtje beschadigd. De oorzaak van de brand is onduidelijk.

Zakkenroller

ETTEN-LEUR: Een 77-jarige vrouw uit Etten-Leur heeft vanmorgen aangifte gedaan van zakkenrollerij. Het incident vond zaterdagmiddag plaats op het winkelcentrum. De aangeefster miste haar portemonnee toen ze af wilde rekenen bij de drogist. In de portemonnee die in haar boodschappentas had gezeten, zaten ook een bankpas, een identiteitskaart en circa 160 euro.

Diefstal personenauto

ZEVENBERGEN: In de nacht van zondag op maandag is er vanaf het Julianaplantsoen in Zevenbergen, een blauwe Nissan, vvhk GR-TB-93, gestolen.

Schuur door brand verwoest

WILLEMSTAD: In een schuur op de Prins Johan Frisostraat, heeft maandagmiddag een brand gewoed. De schuur is hierbij volledig verwoest. De oorzaak is kortsluiting.

Inbraak in auto

ZEVENBERGEN: In de nacht van zondag op maandag is er in de Kristallaan te Zevenbergen, ingebroken in een personenauto. Men heeft vermoedelijk met een breekvoorwerp het portier aan de bovenzijde opengebroken. Uit de auto heeft men een radio/cd-speler met cd`s weggenomen.

Diefstal mountainbike

ZEVENBERGEN: In de nacht van zaterdag op zondag is er vanaf de Markt in Zevenbergen een nagenoeg nieuwe mountainbike, merk Giant Builder Alux, kleur geel-blauw, weggenomen.

Bron: Willem van Hooijdonk