Ingezonden persbericht


Persbericht

Utrecht, 3 juni 2003

Gedetailleerd deur-tot-deur reisadvies op GSM

SMS alerts: nieuwe dienst van 9292

biedt extra zekerheid

Bij de start van het zomerseizoen lanceert 9292 een nieuwe dienst: 9292 SMS alerts. Per openbaar vervoer reizende dagtoeristen en andere reizigers kunnen via de website 9292ov.nl hun opgevraagde deur-tot-deur reisadvies als een vereenvoudigd SMS-bericht ontvangen. Daarmee zijn ze ook verzekerd van het ontvangen van een SMS bericht indien hun geplande reis enige hinder ondervindt.

SMS alerts

Deze SMS berichten geven informatie over de vertraging van 30 minuten of meer op het geplande reistraject per bus, trein, tram, metro of veerboot. SMS alerts geeft antwoord op de volgende vragen: wat is er aan de hand? hoe lang duurt het?, en geeft waar mogelijk een omreisadvies. Ook een afmeldbericht van de vertraging behoort tot de service. 9292 verstrekt de berichten per lijnnummer of traject.

Snel en eenvoudig te activeren

De reisadviezen zijn zoals altijd gratis op te vragen op de website www.9292ov.nl.SMS alerts is snel en eenvoudig te activeren via een button die het uitgewerkte webadvies vergezelt. Door een persoonlijke code te SMS-en naar 9292 ontvangt de internetter na enige seconden het vereenvoudigde webadvies als SMS-bericht. Hiermee zijn ook de SMS-alerts automatisch geactiveerd voor de geselecteerde datum en reistijd, en zelfs vanaf een uur voor de reis en tot een half uur na de geplande reistijd.

Activering van de dienst SMS alerts rondom een webadvies kost 55 cent. De SMS berichten die volgen zijn gratis. SMS alerts werkt niet volgens een abonnementensysteem.

Zeker op reis

SMS alerts is een nieuwe service van 9292 die bestemd is voor iedereen die via internet goed voorbereid op reis wil gaan en persoonlijk op de hoogte gebracht wil worden van grote vertragingen op zijn of haar route. De SMS-dienst is actief van 6.00 tot 24.00 uur (in het weekend en feestdagen vanaf 7.00 uur). SMS alerts komt tot stand in samenwerking met alle openbaar-vervoerbedrijven in Nederland, die gezamenlijk werken aan het verbeteren van actuele reisinformatie.

9292: de informatiespecialist

9292 is onderdeel van OV Reisinformatie B.V., de onafhankelijke informatiespecialist voor alle openbaar-vervoerdata in Nederland voor bus, trein, tram, metro en veerboot. De routebeschrijvingen die tot stand komen via de 9292-planner, zijn uiterst betrouwbaar en gebaseerd op de meest recente dienstregelingen van alle openbaar vervoerbedrijven in Nederland. Het bedrijf geeft snelle, actuele reisadviezen zowel persoonlijk via telefoon (0900-9292, ¬ 0,50 per minuut) als elektronisch via de sprekende computer (0900-1475, ¬ 0,35 per minuut), via internet www.9292ov.nl, WAP, i-mode en Vodafone Live!; samen goed voor zo'n tweeëntwintig miljoen reisadviezen per jaar. 9292 vult ook dagelijks de NOS-teletekstpagina 755.


---



Ingezonden persbericht