Gemeente Heeze-Leende


Klankbordgroep presenteert bevindingen Multifunctioneel Centrum.

Op 8 april jl. heeft de klankbordgroep Multifunctioneel Centrum Heeze vastgesteld dat het bestaande programma van eisen nagenoeg gehandhaafd kan blijven (het aantal vierkante meters is nagenoeg gelijk gebleven, er heeft alleen een herschikking plaatsgevonden). Dit bleek uit navraag bij alle huidige en toekomstige gebruikers.

De klankbordgroep heeft niet alleen gekeken naar het ruimtegebruik in vierkante meters. Er zijn tevens een aantal aandachtspunten meegenomen ten aanzien van de faciliteiten die een MFC zou moeten bieden. Zo moet tijdens grootschalige activiteiten de mogelijkheid bestaan om een groot aantal mensen te kunnen ontvangen in het gebouw. Daarnaast is het ook wenselijk om het gebouw zo in te richten dat bij activiteiten rondom het gebouw, het MFC als het ware als verlengstuk kan fungeren en zo dus de multifunctionaliteit maximaal benut kan worden. De klankbordgroep is blij met de enthousiaste medewerking van alle betrokkenen. Met de verworven informatie wordt op korte termijn een notitie samengesteld die aan de leden van de Commissie Inwoners zal worden gepresenteerd.

Locatie
De ontwikkeling van een Multifunctioneel Centrum is een langgekoesterde wens van het hele verenigingsleven. Dit staat duidelijk voorop. Een aanvullende wens heeft betrekking op de locatie. Er bestaat een duidelijke voorkeur voor een locatie naast het gemeentehuis. De functies van het gebouw zoals een ontmoetingsruimte voor het verenigingsleven, bundeling van diverse informatiefuncties en een drempelloze toegang ten aanzien van vragen op een uiteenlopend terrein, komen maximaal tot uitdrukking op deze meest centraal gelegen plek in het centrum van Heeze. Daarnaast biedt de locatie naast het gemeentehuis voldoende parkeergelegenheid en hier kan het gebouw het beste als verlengstuk dienen voor overige activiteiten. Tenslotte levert deze locatie voordelen op tijdens de bouw: de huidige gebruikers hoeven geen alternatieve locatie te zoeken. Bovenstaande zal zeker worden benadrukt in de notitie.

Visie op MFC
De klankbordgroep heeft niet stilgezeten en gaat ook de komende tijd voortvarend verder. Vanaf heden buigt de klankbordgroep zich verder over de visie op het Multifunctioneel Centrum. Ze streeft naar een optimale combinatie van functies en mogelijkheden en wil multifunctioneel gebruik in de breedte en de diepte; naar beschikbare ruimten en beschikbare diensten. Zo zou het huidige Infopunt kunnen fungeren als een één-loket balie waar de verantwoordelijkheid ligt voor planning van het gebruik van de zalen, planning van afspraken en informatieverstrekking. De functie van het huidige Infopunt kan hiermee dus worden uitgebreid. Dit en andere mogelijkheden worden de komende periode nader uitgewerkt.

Presentatie commissie Inwoners
Op 3 juni zal de notitie met de bevindingen van de klankbordgroep waarschijnlijk worden gepresenteerd aan de leden van de commissie Inwoners. Naar verwachting zal in juni door de gemeenteraad een overwogen besluit worden genomen. Vanaf dan zal de Klankbordgroep waarschijnlijk worden omgezet in een gebruikersgroep om de praktische afspraken zo goed mogelijk vorm te kunnen geven.