Amsterdam RAI

Aquatech Fitma Brazil 2003
12 mrt 2003

OOK PAVILJOENS NEDERLAND EN VERENIGDE STATEN OP AQUATECH FITMA BRAZIL

Nederland en de Verenigde Staten geven tijdens de internationale vakbeurs Aquatech Fitma Brazil met een paviljoen acte de présence in São Paulo. Beide landen bevinden zich in goed gezelschap; ook Duitsland en Oostenrijk maken met een eigen paviljoen deel uit van deze belangrijkste beurs voor de water-, afvalverwerking- en milieubranche. Aquatech Fitma Brazil 2003 wordt van 3 tot en met 5 juni gehouden in Ibirapuera, São Paulo. De organisatie is in handen van de RAI Group en Fagga Eventos.

Het Netherlands Water Partnership (NWP) werkt in samenwerking met de EVD en RAI Group aan de realisatie van Nederlandse paviljoen. Heleen van der Meer, product manager van de RAI Group: De Braziliaanse markt voor afvalverwerking en milieubescherming maakt momenteel een sterke groei door. In Brazilië is milieu een van de speerpunten van de nieuwe regering. President Luíz Inácio Lula da Silva heeft gekozen voor een gedegen aanpak van milieukwesties. Aquatech Fitma Brazil is dus de gelegenheid bij uitstek voor Nederlandse bedrijven die op dit vlak opereren om nader met dit land kennis te maken. Dit wordt bevestigd door mevrouw Bouman van de EVD: Brazilië is een land van continentale omvang. Het land heeft meer dan 175 miljoen inwoners. Ongeveer eenderde deel van de bevolking heeft nog geen aansluiting op het rioleringsnetwerk, terwijl van het afvalwater maximaal zo´n tien procent gezuiverd wordt. Ook op andere gebieden van milieubescherming, zoals afvalverwerking loopt het land internationaal gezien ver achter. Bij de nieuwe regering en bij de publieke opinie is er het besef dat het milieuprobleem een groot probleem is waaraan hard gewerkt moet worden. Hier liggen dus kansen voor het Nederlands bedrijfsleven. Een bezoek aan Aquatech Fitma is een prima manier om een goed beeld van de sector te krijgen: wie zijn de concurrenten, welke bedrijven kunnen een potentiële partner worden? Het Amerikaanse paviljoen op Aquatech Fitma Brazil wordt ondersteund door de US Department of Commerce en de Water Quality Association. Ook organiseert de US Department of Commerce een kwalitatief hoogstaande seminar. Een panel van vooraanstaande overheidsfunctionarissen, financiële experts en topmensen uit de private sector geeft tijdens deze seminars adviezen over hoe te slagen op de Braziliaanse (afval)watermarkt. De Braziliaanse vestiging van de US Department of Commerce coördineert de matchmaking activiteiten voor de Amerikaanse deelnemers. Nederland en de Verenigde Staten zijn overigens ook met een paviljoen vertegenwoordigd tijdens Aquatech Asia 2003, die van 2 tot en met 4 oktober plaatsvindt in Bangkok, Thailand.

AIDIS
Op Aquatech Fitma Brazil 2003 ontmoeten technici en professionals uit de hele branche elkaar. Het evenement biedt hen de gelegenheid hun bedrijfsactiviteiten te diversifiëren en te versterken. Naast de diverse congressen en andere randprogrammas biedt Aquatech Fitma Brazil de mogelijkheid om kennis te maken met de allernieuwste technologieën, producten en apparatuur op het terrein van milieutechnische afvalverwerking. Met name waterzuivering en -toevoer, riooldrainage en milieubewaking krijgen dit jaar veel aandacht. Tegelijkertijd met Aquatech Fitma Brazil wordt de vierde editie georganiseerd van de South Cone Regional Congress of Sanitary Engineers AIDIS. AIDIS is de Inter-Amerikaanse Vereniging van Afvalverwerking- en Milieu-ingenieurs.

Meer informatie over Aquatech Fitma Brazil vindt u op www.aquatechtrade.com.

Amsterdam, 13 maart 2003