Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Breda (3/6 avond)

Breda, dinsdag 3 juni 2003

Politie houdt drie vechtersbazen aan

BREDA: Vanmiddag heeft de politie in de wijk Haagse Beemden drie personen aangehouden die elkaar op straat met een mes en stukken hout te lijf waren gegaan. De agenten die ter plaatse kwamen, troffen een rommelige situatie aan waarbij partijen elkaar over en weer beschuldigden.

Inmiddels ontstaat uit verklaringen het beeld dat een 24-jarige Bredanaar met een mes twee mannen (46 en 21) uit Breda te lijf is gegaan. De twee laatstgenoemden sloegen op hun beurt met stukken hout naar de 24-jarige Bredanaar, die schaafwonden opliep en mogelijk zijn arm heeft gebroken. De politie heeft de drie betrokkenen aangehouden. Een hulpofficier van justitie heeft de verdachten in verzekering gesteld. Een vrouw, die nog niet is aangehouden, heeft zich ook nog met het incident bemoeid en met pepperspray gespoten. Zij liep een snijwond aan haar hand op. Een verder onderzoek moet morgen meer duidelijkheid geven over dit incident.

Arrestant geeft politieman een kopstoot

BREDA: Een arrestant heeft vanavond omstreeks 20.15 uur in het bureau Centrum aan het Chasséveld een politieman een kopstoot gegeven. De agent moest zich laten behandelen in het ziekenhuis. De verdachte, een 21- jarige man, die in het Centrum van Breda woont, is ingesloten en door een hulpofficier van justitie in verzekering gesteld.

Kort voor het incident werd de verdachte aangehouden omdat hij agenten beledigd had. Dit gebeurde toen agenten in een woning in het Centrum van Breda bemiddelden bij een relationele twist waarbij de verdachte betrokken was.

Bron: Willem van Hooijdonk