Politie Rotterdam-Rijnmond

Middageditie dinsdag 3 juni 2003

* RADARSNELHEIDSCONTROLE
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie hield dinsdagmorgen op de Stadionweg een radarsnelheidscontrole. Tussen half acht en half tien flitste de radar 190 van de in totaal 1471 passerende automobilisten. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 123 km/uur in plaats van '50'.


* STRAATROOF
ROTTERDAM - Dinsdagmorgen omstreeks half vier werden op het Schouwburgplein twee mannen uit Spijkenisse, 19 en 20 jaar, beroofd van een mobiele telefoon en hun geld. Het tweetal werd benaderd door een onbekende man waarna zij vervolgens, onder bedreiging van een mes, een mobiele telefoon en hun geld af moesten staan. Met de buit nam de berover ijlings de benen in onbekende richting.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-West stelde dinsdagmorgen omstreeks tien uur een onderzoek in een woning aan de 1e IJzerstraat in. In de woning werd een hennepkwekerij aangetroffen. Zo'n 205 hennepplanten alsmede de voor de groei benodigde apparatuur werden in beslag genomen en later vernietigd. Naar de eigenaar van de hennepkwekerij, die niet aanwezig was, wordt een onderzoek ingesteld.

Ochtenduitgave dinsdag 3 juni 2003

* ARBEIDSONGEVAL
VLAARDINGEN - Maandagmiddag omstreeks half vier raakte tijdens het verhalen van een schip aan de Vulcaanhaven een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats zwaar gewond. De man stond op het achterdek van het schip, toen een tros plotseling los schoot. Hierbij werd het slachtoffer, dat met één been over de tros stond, enkele meters de lucht in meegenomen waarna hij een val maakte van zo'n drie meter. De man, die ernstig letsel opliep, werd door GGD vervoerd naar het Holyziekenhuis, waarna hij even later werd overgebracht naar het Academisch Ziekenhuis in Leiden. Daar werd geconstateerd dat het slachtoffer onder meer gebroken ribben, een hersenschudding en vermoedelijk een dwarslaesie had opgelopen.

SNELHEIDSCONTROLE
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie hield maandagavond op de Laan van Zuid een snelheidscontrole. Tussen half negen en kwart voor tien gingen 58 van de in totaal 390 passerende automobilisten op de bon. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 km/uur in plaats van '50'.


* AANRIJDING MET LETSEL
ROTTERDAM - In de nacht van maandag op dinsdag raakte op de Slinge een 55-jarige man uit Rotterdam gewond, nadat hij was aangereden door een autobus die werd bestuurd door een 46-jarige Rotterdammer. Het slachtoffer stak kennelijk zonder te kijken plotseling de straat over. De buschauffeur probeerde nog te remmen, maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. De man werd met nog onbekend letsel door de GGD vervoerd naar het Zuiderziekenhuis.


* VAL UIT RAAM GEEN MISDRIJF
zie ook persbericht 02-06-2003/1
ROTTERDAM - Na onderzoek door de recherche van het district Feijenoord-Ridderster is gebleken, dat de 33-jarige Rotterdammer die zondagavond omstreeks kwart over elf uit een raam van een woning op de 5e etage van een flat aan de Vuurplaat was gevallen en later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleed, niet door misdrijf om het leven is gekomen.
De 21-jarige bewoner van de woning aan de Vuurplaat, die na het incident was aangehouden, is inmiddels heengezonden.


* CAFÉ OVERVALLEN
ROTTERDAM - Maandagmorgen rond half twaalf werd een café aan de Hilledijk overvallen. Een 32-jarige Rotterdamse was vroeg in de zaak om op te ruimen. Zij had een deur aan de terraszijde geopend om ook daar haar werkzaamheden te verrichten. Op een gegeven ogenblik kwam er een drietal mannen de zaak binnen die, met toestemming van haar, achter een speelautomaat plaatsnamen. Plotseling werd de vrouw door een vierde man bedreigd met een vuurwapen en moest op de grond gaan liggen. Even later moest een 62-jarige man, een klant die ook de zaak was binnengekomen, naast haar gaan liggen. Nadat de overvaller kort daarna verdween bleek een bedrag van enkele honderden Euro's te zijn verdwenen. De recherche van district Feijenoord-Ridderster stelt een nader onderzoek in naar deze overval.