Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 3-06-2003 3e persbericht van dinsdag 3 juni 2003

Eindhoven: Hennepkwekerij
Dinsdagmiddag rond 14.00 uur is in een woning aan de Noord Brabantlaan in Eindhoven een hennepkwekerij ontmanteld. De politie vond bij een controle op de zolder van het huis een kwekerij met 85 hennepplanten. Op de eerste verdieping van het pand stond apparatuur en materiaal waar ruim 100 hennepplanten hadden gestaan. Het energiebedrijf constateerde dat met de elektriciteitsmeter was geknoeid. De meter is verwijderd. De materialen en de hennepplanten zijn inmiddels vernietigd. Tegen de bewoner, een 33-jarige Eindhovenaar, wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Tasjesroof
Een 43-jarige vrouw uit Zaltbommel is dinsdagmiddag rond 16.00 uur beroofd van haar handtas. De vrouw fietste op de Mendelssohnlaan. Ze had haar tas in de fietstas gestopt. Ze werd rechts ingehaald door een man op een bromfiets. De man griste de tas uit de fietstas en ging er vandoor. In de tas zat de gsm van de vrouw, een agenda en enkele documenten.

Eindhoven: Diefstal autos
Dinsdag rond 11.00 uur is op de Ambachtsweg in Eindhoven een grijze Rover 25 met het kenteken 96-FR-PD gestolen.

Tussen zaterdag 24 mei en dinsdag 3 juni is op de Frederika van Pruisenweg een blauwe Volkswagen Golf GTI met het kenteken 48-DX-KF gestolen.

Waalre: Onder invloed
Een 55-jarige Veldhovenaar heeft dinsdagmiddag rond 14.30 uur een boete van 190 euro gekregen. Tijdens een verkeerscontrole werd geconstateerd dat de man met drank op achter het stuur van zijn auto zat. Hij blies tijdens een ademtest ruim 0,65 promille.

Someren: Snelheidscontrole
Dinsdag tussen 11.00 en 13.00 uur heeft de politie op de Muldersweg in Someren een snelheidscontrole gehouden. Er werd gecontroleerd met behulp van een lasergun. Negen automobilisten hebben een bekeuring gekregen. De hoogste snelheid bedroeg 73 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.

Oirschot: Insluiper steelt gereedschap
Maandag rond 13.30 uur heeft een insluiper kans gezien een magazijn van een bouwbedrijf aan De Stad in Oirschot binnen te dringen. Personeel was op de werf bezig toen de insluiper kans zag uit het magazijn vier schroefmachines, een frees en een afkortzaag te stelen.

Luyksgestel: Hennepkwekerij ontmanteld
Dinsdagmorgen rond 9.45 uur is door de politie in een schuur bij een woning aan de Hoolstraat in Luyksgestel een hennepkwekerij ontmanteld. Buiten de 46-jarige bewoner werden nog eens vier mannen, allen uit Heeze aangehouden. Ze waren bezig met het knippen van henneptoppen. De kwekerij omvatte 584 planten, waarvan er 199 al geoogst waren. De materialen voor de kwekerij zijn in beslaggenomen. Tegen de bewoner en de vier Heezenaren wordt proces-verbaal opgemaakt.

Son en Breugel: Verkeersongeval
Een 41-jarige motorrijder uit Sint Oedenrode is dinsdagmorgen rond 7.45 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Nieuwstraat en De Bontstraat in Son en Breugel. De motorrijder reed op de Nieuwstraat en haalde voor de kruising een voertuig in. Uit de De Bontstraat kwam een 31-jarige automobiliste uit s Hertogenbosch die de motorrijder geen voorrang verleende. De Bosschenaar is met een gebroken enkel naar het Catharina ziekenhuis gebracht.