CDA

03-06-03
Vragen van Marleen de Pater over slaaptekort chauffeurs op pendelbus

Tweede Kamerlid Marleen de Pater heeft naar aanleiding van een artikel in de Telegraaf, d.d. 3 juni 2003, de volgende schriftelijke vragen gesteld aan de minister van Verkeer & Waterstaat


1. Bent u op de hoogte van het bericht in de Telegraaf "slaaptekort chauffeurs op pendelbus" van 3 juni, waarin wordt gezegd dat chauffeurs zich niet houden aan de inde cao afgesproken rusttijden?


2. Bent u op de hoogte van het onderzoek van het Coronel Instituut voor Arbeid, Milieu en Gezondheid, wat verbonden is aan het AMC te Amsterdam, waar deze conclusies uit voortkomen?


3. Wat betekenen deze gegevens voor de veiligheid van de passagiers?


4. Wat is uw mening van het feit dat de werkgeversorganisatie KNV in dit artikel zegt, met de conclusies nu niets te doen, maar wellicht pas bij de CAO-onderhandelingen van volgend jaar?


5. Klopt het dat de Rijksverkeersinspectie van deze overtredingen op de hoogte is?


6. Indien het klopt dat zij zelden een bekeuring uitdeelt, wat is dan de reden van deze handelswijze van de Rijksverkeersinspectie?


7. Welke stappen gaat u ondernemen om ervoor te zorgen dat de KNV haar verantwoordelijkheid neemt en dat de Rijksverkeersinspectie beter gaat handhaven?