Gemeente Maastricht


28 mei 2003


Woensdag 4 juni: Nationale Straatspeeldag

Op woensdag 4 juni vindt weer de Nationale Straatspeeldag plaats. Ook in Maastricht zijn er die dag activiteiten. Onder andere aan de Jekerweg (Jekerdal), Kardinaal van Rossumplein (Heugemerveld), Askalonstraat (Limmel), Bataviaplantsoen (Mariaberg). Verder organiseert Stichting Trajekt ook nog op 18 juni in Godefriedus van Heerstraat (Molukse buurt) en op 25 juni op Ponjaardruwe (Malberg) een straatspeeldag.

De straatspeeldag is een initiatief van 3VO en Jantje Beton. Op deze wijze willen deze organisaties de kwetsbare positie van kinderen verbeteren. Het is het moment voor de jeugd, bewoners en scholen om aandacht te vragen voor onveilige plekken en situaties. De organisatie van de straatspeeldag ligt daarom in handen van de buurtbewoners. 3VO en Jantje Beton ondersteunen de initiatiefnemers met informatiepakketten en publiciteit.

In het kader van de nieuwe visie speelruimte wil Gemeente Maastricht in samenwerking met Stichting Trajekt en 3VO de komende jaren gaan bekijken welke rol zij hierbij heeft te vervullen. Belangrijk aspect hierbij is het bevorderen van het wederzijds begrip tussen de jeugd en de volwassenen.

Nominaties
Vooruitlopend op deze samenwerking heeft de gemeente het afgelopen jaar de Prijsvraag speelruimte `Spelen in de stad, hoe doe je dat?' georganiseerd. De aftrap voor deze prijsvraag vond plaats tijdens de Straatspeeldag 2002 in Mariaberg. Op de prijsuitreiking tijdens de Straatspeeldag 2003 zal bekend worden welke van de 4 genomineerden inzendingen de winnaar is van de titel `Speelvriendelijkste wijk van Maastricht'. De genomineerde inzendingen zijn afkomstig uit Biesland (buurtbewoners), de Heeg (basisschool de Schans), Limmel (Kinderraad) en St. Maartenspoort (Kinderraad).

Meer informatie
Wilt u meer weten over het organiseren van een activiteit in het kader van de Straatspeeldag? Neem dan contact op met 3VO, (035) 350 52 06 of bezoek de website www.straatspeeldag.nl.