Koninklijke Ahold

Ahold-dochter Jamin overgenomen door management

Zaandam, 4 juni 2003 - Ahold heeft vandaag de verkoop van dochteronderneming Jamin Winkelbedrijf B.V. bekendgemaakt. Via een zogeheten 'management buy-out' zal het huidige management van Jamin de onderneming voortzetten als zelfstandige onderneming. De overnamesom is niet bekendgemaakt. De vakbonden zijn recentelijk geïnformeerd en zullen naar verwachting op korte termijn een positief antwoord geven ten opzichte van de transactie. De ondernemingsraad van Jamin heeft een positief advies gegeven De transactie zal naar verwachting worden afgerond in het tweede kwartaal van 2003.

Het complete bedrijf, met daarin de vijf eigen winkels van Jamin en inclusief inventaris, voorraden en debiteuren, is overgenomen De 137 franchise-winkels blijven eveneens zakelijk aan Jamin verbonden. De huidige 60 medewerkers van Jamin blijven voor de onderneming werken. Ook op het hoofdkantoor in Oosterhout (NB) zal de dagelijkse gang van zaken worden voortgezet, evenals de samenwerking met het distributiecentrum. Voor de klanten betekent de overname geen noemenswaardige verandering omdat de onderneming de huidige naam behoudt en het assortiment - schepsnoep, chocolade, ijs en andere lekkernijen - niet zal veranderen.

Jamin was vanaf 1993 een dochteronderneming van Ahold. De geplande desinvestering van Jamin is onderdeel van Aholds strategie om de bedrijvenportfolio te herstructureren, teneinde zich te kunnen richten op haar kernactiviteiten en zich te concentreren op haar volwassen en meest stabiele markten. Ahold gelooft dat Jamin met de specifieke kennis en expertise van het management als zelfstandige speler een sterkere groei in haar sector zal realiseren.

Ahold Corporate Communicatie: 075.659.5720
---
Bepaalde uitspraken in dit persbericht zijn 'forward-looking statements' in de zin van het Amerikaanse effectenrecht en Ahold beoogt dat deze vallen onder de zogeheten 'safe harbors'. Deze forward-looking statements zijn onderhevig aan risico's, onzekerheden en andere factoren waardoor de werkelijke resultaten aanmerkelijk kunnen verschillen van toekomstige resultaten welke tot uitdrukking zijn gebracht in de forward-looking statements. Er zijn belangrijke factoren waardoor de werkelijke resultaten aanmerkelijk kunnen verschillen van de informatie tot uitdrukking gebracht in deze forward-looking statements. Veel van deze factoren zijn voor Ahold niet beheersbaar en evenmin voorspelbaar. Gegeven deze onzekerheden, wordt de lezer geadviseerd behoedzaam om te gaan met dergelijke forward-looking statements, die uitsluitend geacht worden te zijn gedaan per de datum van dit persbericht. Ahold neemt, tenzij daartoe gehouden ingevolge toepasselijk effectenrecht, geen verplichting op zich om gewijzigde forward-looking statements te publiceren naar aanleiding van al dan niet voorziene gebeurtenissen of omstandigheden die zich voordoen na publicatie van dit persbericht.
---

Koninklijke Ahold N.V Postbus 3050 1500 HB Zaandam tel: +31 (0)75 659 57 20 fax: +31 (0)75 659 83 02 http://www.ahold.nl