Ingezonden persbericht

BEDRIJVEN GROEPEREN ZICH OM ENERGIESECTOR TE HULP TE SCHIETEN

De energiesector en de aanbieders van andere basisvoorzieningen als water, gas en kabel kunnen opgelucht adem halen: een groep van bedrijven op verschillend vakgebied heeft zich gegroepeerd onder één gezamenlijke noemer: TEDS. T(otal) E(xtended) D(ebt) S(olutions) neemt zich voor om de energiebedrijven en aanbieders van basisvoorzieningen versnelde hulp te bieden in het optimaliseren van hun debiteurenadministratie. Met deze groepering van activiteiten wordt het mogelijk om zeer aanzienlijke betalingsachterstanden in het bereik van basisvoorzieningen direct en effectief de kop in te drukken.

TEDS geeft wellicht nog het beste aan wat de deelnemers aan het initiatief voorstaan: een compleet dienstenaanbod dat een volledig antwoord biedt op de huidige malaise in het betalingsgedrag van klanten onder de leveranciers van basisvoorzieningen.

Met een slordige 800.000 acute probleemgevallen en betalingsachterstanden die oplopen tot enkele miljarden euro's, kan zonder meer gesteld worden dat de schulden die zich momenteel vormen in het bereik van basisvoorzieningen, een zeer ernstig probleem vormen. Dit probleem neemt zelfs met de dag toe. Met name aanbieders van energie hebben te weinig tijd om goed oog te hebben voor de steeds toenemende debiteurenproblemen. De meeste tijd en efforts gaan immers momenteel uit naar de voorbereiding en de gang naar de liberalisering van de energiemarkt.

TEDS bestaat uit een viertal toonaangevende aanbieders die elk hun sporen hebben verdiend in het bereik van oplossingen op gebied van incasso en incassosystemen, crisis management en safety en security. Deze bedrijven zijn: Pruijn & v.d. Bergh Groep Gerechtsdeurwaarders. Toonaangevend op het gebied van incasso, met volledig landelijke dekking; door een creatieve aanpak tevens initiatiefnemer en ontdekker van de vernieuwde methode van afsluiten (weghalen van meters) S&VG Management Consultants. Toonaangevend op het gebied van incasso-software en debiteurenautomatisering; In Charge. Toonaangevend aanbieder van crisis management consultancy, onderlegd in incassomanagement; Falck. Toonaangevend aanbieder van safety & securitydiensten, trendsetter op het gebied van gekoppelde geautomatiseerde safety & securitysystemen.

Naast de praktische, direct toepasbare oplossingen die TEDS biedt aan de leveranciers van basisvoorzieningen, worden door TEDS de nieuwste technologische ontwikkelingen, debiteurensystemen, incassomanagement en safety en security gekoppeld aangeboden om op die manier een volledige bescherming aan te bieden. Tevens wordt een verregaande vorm van registratie van wanbetalers aangereikt.

Op 17 juni 2003 wordt een workshop georganiseerd waarop alle aanbieders van basisvoorzieningen zijn uitgenodigd. Meer informatie is verkrijgbaar via onderstaande telefoonnummers.

Voor alle bijkomende informatie:

Total Extended Debt Solutions

Peter J. Milovic John W. Nihot
Tel.: 036-549 02 02 015 - 219 8 765
Fax: 036-534 72 94 015 - 219 8 718

E-mail : teds@pruijn.nl


---- --