Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 4-06-2003 Persberichten district Eemland zuid, 09.00 uur

Inbraak / uitbraak

AMERSFOORT In de nacht van dinsdag 3 op woensdag 4 juni werd bij een winkel ingebroken. Twee verdachten werden aangehouden.

Rond 03.40 uur kreeg de politie de melding van een inbraak bij een winkel aan de Utrechtsestraat. Aan de buitenzijde van het pand was niets te zien, maar de deur bleek niet afgesloten. Toen de politiemensen poolshoogte in de winkel gingen nemen, hoorden zij achter in de winkel braakgeluiden. Al struikelend over meerdere tassen gevuld met mobiele telefoons bereikten zij het kantoortje achter de winkel. Daar troffen zij twee mannen aan die druk doende waren via het plafond een uitbraak te plegen, kennelijk om aan de politiemensen te ontkomen. De verdachten, mannen van 25 en 36 jaar oud en afkomstig uit Eindhoven, werden aangehouden.

Bij fouillering van de mannen werd een autosleutel aangetroffen. De bijbehorende auto bleek op het Zonnehof te staan geparkeerd. Het voertuig is in beslag genomen. De verdachten hadden zich door middel van braak aan de voorzijde de toegang tot het pand verschaft.

Winkeldievegge

AMERSFOORT Op dinsdag 3 juni werd een vrouw aangehouden voor winkeldiefstal.

Rond 18.30 uur betrapte het personeel van een winkel aan de Rietzangerstraat een vrouw op de diefstal van enkele potten jam en vitaminen. Zij hielden de vrouw, 19 jaar oud en afkomstig uit Amersfoort, aan en zij werd overgedragen aan de politie.

De verdachte is op het politiebureau verhoord en tegen haar is proces-verbaal opgemaakt. Zij werd rond 23.00 uur heengezonden.