EVD

Seminar on private sector opportunities in the reconstruction of Afghanistan, 2 juli 2003

---

Afghanistan bevindt zich in een cruciale fase, zowel politiek als economisch. Met het aantreden van een overgangsregering is een begin gemaakt om het land een bestuurlijke rechtsbasis te geven. Dit voorjaar presenteerde de minister van Financiën het budget voor 2003/2004. De totale uitgaven worden geschat op 500 miljoen US dollar, waarvan 300 miljoen door buitenlandse hulp wordt gefinancierd. Nederland behoort met 35 miljoen euro tot de kopgroep van internationale donoren van het fonds van wederopbouw dat wordt beheerd door de Wereldbank. Komend jaar zal de Wereldbank vijf projecten financieren met een totale waarde van 270 miljoen US dollar. Hieruit komen veel kansen voor Nederlandse bedrijven. Bent u geïnteresseerd in de kansen voor uw bedrijf in Afghanistan, kom dan naar de bijeenkomst op 2 juli en laat u informeren door deskundige sprekers, waaronder de Afghaanse minister van Private Sector Affairs.

Graag nodigen wij u uit om aan deze bijeenkomst deel te nemen. U kunt zich direct online aanmelden. Indien u zich aanmeldt voor 30 juni kunnen wij vermelding op de deelnemerslijst garanderen.

Locatie en kosten
Het seminar wordt gehouden bij ING Amsterdam, Amsterdam-Zuidoost (zie routebeschrijving) De kosten voor deelname aan de bijeenkomst bedragen 75,- euro per persoon. Na de bijeenkomst ontvangt u een factuur. Kosteloos annuleren is mogelijk tot 1 dag voor de bijeenkomst.

Programma
Voor een overzicht van het programma verwijzen wij u door naar de pagina 'Programma'.

Belangrijke sectoren
Om het land een gezonde economische basis te geven wordt de nadruk gelegd op de ontwikkeling van de particuliere sector. Buitenlandse bedrijven, met name uit het MKB, hebben hierin een onmisbare rol te vervullen. Het belang daarvan wordt onderstreept door een nieuwe investeringswet, die buitenlandse investeringen moet bevorderen. Belangrijke sectoren bij de wederopbouw zijn: institutionele opbouw, infrastructuur, gezondheidszorg, olie en gas, landbouw en financiële infrastructuur. Nederland ligt goed in de markt, omdat wij het land nooit in de steek hebben gelaten en nu een van de grootste hulpverleners zijn.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
* Karin Schipper
Telefoon: (070) 778 84 00
E-mail: schipper@evd.nl

Wilt u meer informatie over Afghanistan, dan kunt de online publicatie raadplegen of u kunt contact opnemen met de regio-informatiemanager voor Brazilië:

* Frans Rooyackers
Telefoon: (070) 778 88 11
E-mail: afghanistan@info.evd.nl

Afghanistan