Politie Hollands Midden
Datum: 4 juni 2003

(

Snelheidscontrole Leiden
De politie heeft de afgelopen week op diverse lokaties in Leiden Noord snelheidscontrole gehouden. Op maandag 2 juni werd door middel van de lasergun gecontroleerd op de Oegstgeesterweg, de Veluwermeerlaan en de Willem de Zwijgerlaan. Op de Oegstgeesterweg werd van 11.45 tot 12.50 uur gecontroleerd. Hier werden acht processen verbaal opgemaakt. Op de Veluwermeerlaan waar tussen 17.00 en 18.00 uur gecontroleerd werd, is één proces verbaal opgemaakt. Op de Willem de Zwijgerlaan werden twaalf processen verbaal opgemaakt tussen 20.45 en 22.15 uur. De hoogstgemeten snelheid was 106 km/u op de Willem de Zwijgerlaan.
Op woensdag 28 mei is eveneens op de Willem de Zwijgerlaan gecontroleerd op snelheid. Er werden 25 bekeuringen uitgeschreven. Alle bestuurders werden staande gehouden.


Straatroof (2x) Leiden

Een 20-jarige vrouw uit Leiden is op dinsdag 3 juni rond 16.00 uur op de Jan van Goyenkade het slachtoffer geworden van een straatroof. Een nog onbekende man rende langs de vrouw en rukte de schoudertas uit haar hand. De vrouw rende nog wel achter de man aan maar verloor hem uit het oog. Nabij de Witte Rozenstraat vond de vrouw haar tas terug. Uit de tas was wel een mobiele telefoon gestolen.
Een 21-jarige man uit Leiden is op woensdag 4 juni rond 06.25 uur op de Van der Werfstraat het slachtoffer geworden van een straatroof. De man fietste al bellend door de straat toen een scooter naderde met daarop twee nog onbekende jongens. Deze stopten bij het slachtoffer en pakten de mobiele telefoon uit zijn handen. De twee reden vervolgens met de telefoon weg.
De politie stelt een nader onderzoek in.


Politie houdt geweldpleger aan Leiden

De politie hield op dinsdag 3 juni rond 18.20 uur op de Nieuwe Rijn een 43-jarige man uit Leiden aan. De man werd er van verdacht kort daarvoor op de Nieuwe Rijn een 45-jarige Leidenaar te hebben mishandeld. Het slachtoffer kreeg klappen en schoppen en liep daardoor onder meer twee gebroken ribben op. Nog onduidelijk is waarom de verdachte het slachtoffer mishandelde. De politie onderzoek dit. De verdachte is ingesloten.


Politie houdt geweldplegers aan Leiden

De politie hield op woensdag 4 juni rond 00.10 uur op de Doezastraat een 19-jarige en 18-jarige Leidenaar aan. Beide mannen werden er van verdacht kort daarvoor op de Nieuwsteeg twee plaatsgenoten van 22- en 21-jaar te hebben mishandeld. In de Nieuwsteeg passeerden de betrokkenen elkaar. Een woordenwisseling escaleerde waarna er klappen vielen. De slachtoffers liepen diverse wondjes en een bloedneus op. De beide verdachten zijn ingesloten. De politie onderzoekt de zaak.


Automobiliste rijdt door na aanrijding Waddinxveen

Een nog onbekende automobiliste is op dinsdag 3 juni rond 19.20 uur op de Kanaaldijk na een aanrijding doorgereden nadat ze zich kort op de hoogte had gesteld van de toestand van het slachtoffer, een 20 jarige vrouw uit Waddinxveen. De vrouw reed op haar fiets toen ze door een witte auto werd aangereden. De bestuurster, de onbekende vrouw, stapte uit en vroeg hoe het met het slachtoffer ging. Zij gaf aan even de auto weg te zetten. Het slachtoffer heeft de automobiliste echter nooit meer gezien. Het slachtoffer liep door het ongeval een lichte hersenschudding op. De politie is op zoek naar de automobiliste.


Aanrijding Gouda

Op de kruising Blekersingel met de Kattensingel, Kleiwegbrug en de Spoorstraat ontstond op dinsdag 3 juni rond 14.40 uur een aanrijding tussen een 60-jarige automobilist uit Gouda en een 53-jarige automobiliste uit Gouda. Beide automobilisten werden met onder meer nekletsel en een pijnlijke arm overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. Het ongeval ontstond nadat de 53-jarige automobiliste naar haar zeggen bij groen licht linksafsloeg op het moment dat de 60-jarige automobilist naar zijn zeggen bij oranje licht de kruising overstak. De politie onderzoekt de juiste toedracht van de aanrijding.




Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --