ABSORBIT

Nederland 'lekvrij'

Persbericht Haarlem 15 mei 2003

Nederland 'lekvrij'
Bijzonder driedaags Milieu Evenement

Nederland lekvrij een utopie? Niet volgens Absorbit Environmental Technology die een driedaags milieu evenement in Naarden organiseert. Dagelijks van 9.00 tot 18.00 uur op 4, 5 en 6 juni a.s. vormt het werken met vloeistoffen de rode draad; in opslag, tijdens transport en in productie.

Nog grotere bewustwording creëren binnen industrie en overheid bij het werken met vloeistoffen is de kern, met een directe link naar reductie van de afvalstroom, sneller bestrijden van calamiteiten en het verhogen van de veiligheid, op land, water en in de lucht.

De beurs telt belangrijke partners, waaronder TNO, Lamor en Amstel Lease. Er is een doorlopend programma met praktische demonstraties van olieskimmers, opslagcontainers, vloeistofdichte vloeren en nog veel meer.

In parallelsessies gaan gastsprekers in op specifieke onderwerpen. Zo spreekt Ing. W. Slob van TNO over calamiteitenbestrijding op water. De nieuwe Europese richtlijnen voor de opslag van gevaarlijke stoffen komen aan bod en coördinatoren van Rijkswaterstaat vertellen over het ruimen van olie bij de olieramp vorig jaar met de Prestige.

Tijdens het evenement worden er dagelijks ca. 350 bezoekers verwacht en toegang, parkeren en catering zijn gratis. Voor inschrijvingen en informatie kijkt u op www.absorbit.nl


---
Noot voor de redactie,