Gemeente Weert

21-05-2003

In stadhuis Weert
Tentoonstellingen Antoinette van Dalen en Ilse en Liliane Konings

In het stadhuis van Weert is vanaf 4 juni tot en met 31 augustus 2003 een tentoonstelling te bekijken van schilderijen van Antoinette van Dalen. Ook zijn er dan in de vitrines objecten te zien van de zusjes Ilse en Liliane Konings.

Antoinette van Dalen is in 1947 te Helmond geboren en woont sinds 1988 in Weert. Haar interesse in schilderen is ongeveer tien jaar geleden ontstaan en de vaardigheden zijn o.a. ontwikkeld via cursussen aan het Kunstcollege, gegeven door Johannie van Tuel.
Haar favoriete media zijn o.a. acrylverf op linnen en papier, maar ook pastelkrijt wordt door haar gebruikt. Zij werkt graag aan de hand van foto's genomen tijdens fietstochtjes en vakanties, maar ook stillevens, portret- en modeltekenen komen aan bod.

Objecten
Tegelijkertijd, dus ook van 4 juni tot en met 31 augustus, is in de vitrines van het stadhuis een tentoonstelling van objecten van de zusjes Ilse en Liliane Konings te bewonderen.
Hun werk bestaat uit beschilderde schalen, schilderijen, papier-maché objecten en kunstkaarten.

Openingstijden
De tentoonstellingen zijn te zien op de eerste verdieping van het Weerter stadhuis, Beekstraat 54. De openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur en op donderdagavond van 18.00 tot 19.30 uur. De toegang is gratis.