Gemeente Nijmegen

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 024-3292378
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen

persinformatie

Datum27 mei 2003
Nummer persbericht p064

Feestelijke ingebruikname bouwweg Noord in Lent

Met de officiële opening van de Noordelijke bouwweg in Lent wordt op 4 juni het symbolische startsein voor een nieuwe fase van de Waalsprong gegeven: de realisatie van de wijk Visveld in Lent.

De bouwweg Noord in Lent is vorige week gereed gekomen. In juni wordt begonnen met het bouwrijpmaken van het gebied. Door het bouwverkeer over de nieuwe bouwweg te leiden, blijft het dorp veel overlast bespaard. De locatie is na overleg tussen de gemeente, de Grond Exploitatie Maatschappij (GEM) en de bewoners gekozen. Met de bewoners van Lent is afgesproken dat éérst de bouwweg gereed moet zijn, voordat er weer gebouwd mag worden in Visveld.

Nu dat het geval is, wordt de officiële ingebruikname van de bouwweg met alle betrokkenen gevierd. Betrokken medewerkers van gemeente en de GEM, projectontwikkelaars, woningbouwcorporaties en de gesprekspartners in de Waalsprong en het Platform Waalsprong en haar deelorganisaties hebben een uitnodiging voor de feestelijke opening ontvangen. Ook de bewoners van Lent zijn van harte welkom; door berichtgeving op de gemeentelijke pagina in de Brug, www.waalsprong.nl en de media wordt iedereen uitgenodigd.

Het programma start om 15.30 uur op bouwweg Noord. Een straatorkest zorgt voor een vrolijk muziekje. Na de openingshandeling door Ton Hirdes, wethouder Milieu, Verkeer en Cultuur van de gemeente Nijmegen, zullen honderden ballonnen het luchtruim kiezen in het kader van een wedstrijd voor de kinderen uit Lent. De wedstrijdkaartjes worden via de basisscholen, de bibliotheek en de supermarkt beschikbaar gesteld.

Visveld grenst aan het oude dorp Lent, maar ook aan de nog aan te leggen landschapszone en aan het rivierlandschap van de Waal. In Visveld worden duizend woningen gerealiseerd. Ook wordt een voorzieningenhart gebouwd: een ontmoetingsplek voor bewoners en een verzamelpunt voor diverse diensten die thuishoren in een moderne wijk, zoals een school, kinderopvang en een sporthal.
Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Anneke Overmars, doorkiesnummer 024-3299626


---
Alle informatie in dit bericht is onder voorbehoud. De Gemeente Nijmegen is op geen enkele wijze aansprakelijk voor vergissingen of onjuistheden in dit bericht.