Ingezonden persbericht


Literaire agenda

Maand van het Spannende boek
De 15e editie van de Maand van het Spannende Boek begint op woensdag 28 mei en heeft als motto 'True Crime, misdaadverhalen ontleend aan de werkelijkheid'.

Het boek De klokkenluider van Tomas Ross is gedurende Juni - Maand van het Spannende Boek het cadeautje van Broese voor iedereen die voor ten minste ¤13,45 aan Nederlandstalige boeken koopt (zolang de voorraad strekt). Het boek, met als decor de Haagse politiek, handelt over de raadselachtige actiegroep RaRa en de dramatische dood van de charismatische politicus Wouter Burger.

Op woensdag 4 juni houdt Tomas Ross de lezing: Over misdaadromans en True Crime.

Tomas Ross (ps. van W. P. Hogendoorn, 1944) is fulltime auteur van misdaadromans en film- en tv-scenario's. Hij debuteerde in 1980 met De Honden van het Verraad, een zogenaamde politieke thriller over het vrijheidsstreven van Zuid-Molukkers in Nederland en Indonesië. De veelgeprezen roman kenmerkte zich door wat nadien Ross' handelsmerk zou worden: spannende fictie gebaseerd op research en feiten, de laatste doorgaans politieke doofpotten en affaires.

Locatie: Broese, Stadhuisbrug 5, Utrecht. Aanvang 19.30 uur. Toegang ¤5,- (op vertoon van U-Pas, 65+ of CJP: ¤3,=-). Kaarten te koop via de servicebalie of www.broese.net

Meer informatie over SLAU activiteiten op www.slau.nl, 030 2400367 of e-mail info@slau.nl