Gemeente Nieuwegein

Wethouder Van Rooijen opent speelkooien

Wethouder Corrie van Rooijen opent op woensdag 4 juni twee nieuwe multifunctionele speelkooien in Nieuwegein. De één staat aan het Nijpelsplantsoen en wordt geopend om 15 uur. De ander staat aan de Nedereindseweg, tegenover jongerencentrum Time Out en wordt geopend om 16 uur. De gemeente heeft deze locaties uitgezocht, omdat er veel jongeren in de omgeving wonen en omdat er voor hen daar nog niet veel speelvoorzieningen zijn. Wethouder Van Rooijen opent beide kooien door het startsein te geven voor voetbalwedstrijdjes tussen een team van vier gemeenteambtenaren en een team van vier jongeren.

De multifunctionele speelkooien zijn geschikt voor voetbal en basketbal. In de maanden juni, juli en augustus komt de gemeentelijk sportbuurtwerker wekelijks langs met materialen, waardoor er dan in de kooien ook gevolleybald en getennist kan worden. De sportbuurtwerker komt bij het Nijpelsplantsoen op woensdagen tussen 13.30 en 15.30 uur. Bij de Nedereindseweg komt de sportbuurtwerker op donderdag van 13.30 tot 15.30. Jongeren die dan willen sporten, zijn van harte welkom! De kooien zijn altijd geopend. De verlichting van de kooi gaat aan en uit met de straatverlichting.

De realisatie van beide voetbalkooien kost 180.000 euro en is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de provincie Utrecht. De provincie stelt in het kader van het Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing geld beschikbaar voor speelvoorzieningen voor de oudere jeugd.

Invoerdatum 2-6-2003